Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moneta je naprosto neschopna

Zdar,

je to spis tip nez dotaz, uvitam i nejaky pokec o jinych uctech u jinych bank.

Jde o to, ze k prihlasovani k internetovemu bankovnictvi u Monety potrebujete jmeno a heslo a nasledne musite opsat kod z SMS.

Cas na opsani kodu jsou presne 2 minuty a bezi vam odpocet a po 1:59 je konec a napis, ze vyprsela platnost. Potom pockam jeste tam minutu dve a dojde SMS. Jinyma slovama odpocet jsou 2 minuty, ale SMS chodi po 3 az 4 minutach. Tudiz se do internetoveho bankovnictvi neda prihlasit.
(Pro srovnani takova CSOB dava na opsani kodu 10 minut.)

Alternativni cestou overeni prihlaseni je chytra Android aplikace, ktera nefunguje na rootnutem telefonu. Mam rootnuty telefon a tudiz se mi aplikace Monety vubec nespusti. Zbyva mi teda pouze to overovani pres SMS. Jinyma slovama situace u me nema reseni a ucet u Monety pujdu zrusit.

Predtim jsem jeste napsal do Monety a dostal odpoved, ve ktere mi sdelili, ze oni SMS odesilaji okamzite a ze problem je u meho operatora. Ja mam mobil od Kaktusu, coz je znacka predplacenek od T-Mobile, takze prosim vas, jestli mate mobil od T-Mobile, nedelejte si ucet u Monety, nejde to spolu dohromady.

---

No, kdyz pomineme AirBank a FIO, u tech ucty mam, je tu momentalne nekdo, kdo byste doporucili jako slusnou banku, kde bych treba jeste udelal ucet? Dobry by bylo, kdyby k normalnimu uctu davali i sporici a velkou vyhodou by bylo, kdyby jim stejne jako FIO a Airbance nevadilo, ze mam rootnutej telefon?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U Monety mám také také IB a problému s "nestihnutím se přihlásit" jsem si za těch pár let nevšiml. S… nový
L-Core 13.06.2021 09:15
L-Core
mBank se nedivim, od tech jsem kvuli jednomu vycuranemu poplatku kdysi odesel. Dobre, ze to rikas a… nový
RedMaX 13.06.2021 23:01
RedMaX
Hele, já, jako naprosto neloajální klient jakýchkoliv bank (vyloženě jedu jen po "natvrdo" výhodách,… nový
L-Core 13.06.2021 23:12
L-Core
Jenze to ma ten problem, ze dneska je potreba a bude casem nezbytnost, mit na obsluhu uctu smartphon… nový
RedMaX 14.06.2021 21:18
RedMaX
Premyslim o te Hello bank. Na netu ctu stiznosti lidi, ze obtezujou nabidkou pujcek, jake s tim mas… nový
RedMaX 16.06.2021 23:02
RedMaX
Pokud myslíš půjčkou i kreditku, tak tu jejich mám a doporučuji, viz výše. Vedení zdarma (pokud ke k… nový
L-Core 17.06.2021 10:12
L-Core
ok, dik, jeste o tom popremyslim. nový
RedMaX 17.06.2021 19:57
RedMaX
Teda forum maji necenzurovane, bod pro Hello banku, ovsem pocet temat na nefungujici internet bankin… nový
RedMaX 17.06.2021 20:49
RedMaX
To ano :) Různé problémy řeší častěji než třeba jiné banky. Mě to zas tak neomezuje, snad jen jedno… nový
L-Core 18.06.2021 09:07
L-Core
Ok, no premyslim o Creditasu nebo se na to vykaslu uplne. poslední
RedMaX 18.06.2021 17:15
RedMaX

U Monety mám také také IB a problému s "nestihnutím se přihlásit" jsem si za těch pár let nevšiml. SMS dorazí vždy snad do 10 vteřin. Je možné, že někdy měli nějaký výpadek bankovnictví, to si nepamatuji, neboť účty máme v mnoha bankách a každou chvíli někde něco nefunguje. Mobily máme od ČEZ mobil, což je síť O2.

2 minuty má i Hello banka, tam chodily SMS pomaleji (třeba až po půl minutě i později), posledních pár měsíců se mi to zdá lepší.

-------
Ještě více než limit času na SMS mě u bank štve něco jiného, to samovolné odhlašování. Nejvíce mi vyhovuje ČSOB, kde stačí na stránce pohnout myší a limit se vrátí na základ, 20 minut. Většinou mám otevřeni několik IB, abych přesně věděl odkud, kam a kolik poslat, prohlížím jednu banku a z jiné mě to mezitím odhlásí. Jako kdyby nemohli možnost nastavení limitu přidat do nastavení…

A druhá věc co mi vadí: neexistence okamžitých plateb ve všech bankách (z Trinity jsem posílal peníze v pátek dopoledne do ČSOB a tam dorazily až v pondělí!) či vyčůraný poplatek za tohle (mBank), který principiálně odmítám akceptovat.

mBank se nedivim, od tech jsem kvuli jednomu vycuranemu poplatku kdysi odesel. Dobre, ze to rikas a vim, ze jim ta vycuranost zustala. Nerozumim, proc treba Moneta nastavuje Okamzitou platbu jako defaultni, klient je zvyknuty, ze se pouzivala standardni platba a ikdyz je jiste dobre, ze se moznost okamzitych plateb zavedla, tak by banky mohly o zmene nejak vyrazne informovat. Me to treba u Monety dost prekvapilo, ale jiste mi nejakou zmenu obchodnich podminek posilaly, jen jsem to prijal bez nejakeho dukladnejsiho procteni.

Jo, ale jak u FIO, tak u AirBank jsem si na to casove odhlasovani zvyknul, nedelam s tim urcite tak casto jako ty, takze mi to nijak nevadi. Mozna maji cas zvoleny rozumne, takze si toho vsimnu malokdy.

Taky to nemam u te Monety trvale, ale stava se mi opozdena SMS tak casto, ze od nich odejdu, jen co odtamtud prevedu penize.

Hele, já, jako naprosto neloajální klient jakýchkoliv bank (vyloženě jedu jen po "natvrdo" výhodách, nezajímají mě půjčky či nějaké kupóny do fitka nebo na nákup předražených hader) vím toto:
Nejlepší účet a kreditka na "velké nákupy": ČSOB *)
Nejlepší kreditka na běžné nákupy a nejlepší přepočet kurzů u EU/US: Hello bank
Nejlepší kurzové obchody (nad ekvivalent 10.000 USD): Roklen (vím, existují i možná jiní/lepší, ale osobní zkušenost je nade vše..)

*) včetně vysoce výhodného cestovního pojištění snad do deseti mio, zdarma vstupů do VIP letištních salónků (Praha + Wien, což mi naprosto stačí) nejen pro mě, ale i pro spolucestující (manžeka, vnučka..). Jo, je nutno splnit x podmínek, aby se člověk "prominentním" klientem stal, ale není to tak složité, jak to vypadá. IMHO se to oplatí splnit (kdyžtak PM..)

Jenze to ma ten problem, ze dneska je potreba a bude casem nezbytnost, mit na obsluhu uctu smartphone a ja si nejaky novy kupovat kvuli bance nebudu, to se mi nerentuje. Takze za me asi uz zustanu u te Airbanky a FIO, dokud mi nezacnou hazet klacky pod nohy jako ostatni.

Te Hello bank lidi na netu nadavaji, ze jim cpe nejake nechtene sluzby, tak to me hned odradilo, protoze o bance vlatne krome toho, ze platim nekde kartou a vidim tam na ni nazev te banky, nechci slyset. :-)

Pokud myslíš půjčkou i kreditku, tak tu jejich mám a doporučuji, viz výše. Vedení zdarma (pokud ke konci měsíce jsi v plusu, což kvůli zbytečnému poplatku 49 Kč vždy splatím a pár stovek přeplatím), 1% z plateb zpět (max 150 Kč měsíčně… bývalo to 500 Kč, ale dnes jsou všechny banky opatrné. Snad příští čtvrtek do toho ČNB řízne a sazby výrazněji zvedne).

Někdy asi dojde nějaký e-mail, ale nijak extra často. Půjčky nabízejí čas od času všechny banky, splývá mi to. Stisknout "del" není takový problém. Telefonicky mi snad nikdy nevolali, ani manželce, která je u nich taky. Netuším, zda půjčky nabízejí všem (asi ano), jinak by nenabízeli nějaké částky, pokud u nich má člověk ve stejný okamžik uloženo více. Ale třeba doufají, že i mezi takovými se najde debil: na spořáku bude mít 100.000 na 0,6% p.a., půjčí si 50.000 za (třeba) 10% p.a.

Co mi na nich dost vadí, je katastrofální dokumentace k nějakému produktu (účet, spoření, cokoliv). Horší font na Zeměkouli snad nenajdeš, naprosto nečitelné. Jestli je to účel (aby to lidi nečetli), nejsem schopen posoudit. Mají vlastní fórum, myslím, že dokonce necenzurované https://spolu.hellobank.cz/

To ano :)

Různé problémy řeší častěji než třeba jiné banky. Mě to zas tak neomezuje, snad jen jednou jsem nebyl schopen změnit limit internetových plateb (mám defaultně nulu, povolím jen pro okamžik platby) a byl jsem nucen použít jinou kartu.

Běžný účet nevyužívám, jen kreditku a spořák.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru