Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojištění

Prosím o radu, jak pojistit děti (VŠ a SŠ) - úrazově, sport žádný vrcholový, jen rekreační, nic rizikového nedělají. Jde o to, než se postaví na vlastní nohy, jak je pojistit kdyby se něco stalo. Požadavek klasický - za málo peněz hodně muziky, nechci také spořící pojištění. Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Uzavřít úrazovou pojistku. Každá pojišťovna nabízí něco jinýho, za jiný peníze. Dá se "ušít" pojiště… nový
Prasak 18.10.2015 19:09
Prasak
Jednou jsem četl zajímavý článek, ve kterém bylo mimo jiné, že nemá smysl pojišťovat děti, pokud nev… nový
Hanyse.k 18.10.2015 20:36
Hanyse.k
To je blbost, poistenie zivitela rodiny je samozrejme, ale urazova poistka pre dieta...preco nie? De… nový
fleg 18.10.2015 20:59
fleg
SK trhu je pre deti suverenne najlepsie stavebne sporenie Tak ono je dobré i u nás. Má ale takovou… nový
Dale Cooper 18.10.2015 21:38
Dale Cooper
Kdyby jen rodič. My platíme stavebko (20kKč) vnučce od narození, jsem zvědav jak to bude, když bude… nový
L-Core 23.10.2015 14:58
L-Core
Nie mozu. nový
fleg 23.10.2015 19:46
fleg
poistenie zivitela rodiny je samozrejme asi jak pro koho.… nový
jirka44 19.10.2015 08:42
jirka44
Netvrdil bych, že je to blbost. Samozřejmě beru v potaz, že každý se na to dívá jinak, 100 lidí, 100… nový
Hanyse.k 19.10.2015 16:18
Hanyse.k
Já neříkám, že to je blbost. Jenom neznám ve svém okolí (rodina, práce) nikoho, kdo by životní pojiš… nový
jirka44 19.10.2015 16:34
jirka44
Dtto. nový
L-Core 23.10.2015 15:05
L-Core
Já ho mám. Hlavním důvodem je hypotéka. Pokud bych se zabil v autě, tak mám pojistku s plněním do vý… poslední
Prasak 25.10.2015 20:15
Prasak
Je to blbost, pretoze ignorujes zakladne pravidlo poistky. Najlepsia poistka je taka, ktoru nikdy ne… nový
fleg 21.10.2015 08:52
fleg
Pro tebe to je blbost, pro mě ne. Záchranná brzda to je u toho člena rodiny co zajišťuje příjem rodi… nový
Hanyse.k 21.10.2015 09:55
Hanyse.k
Nie je to dohadovanie, pretoze mame v podstate rovnaky pohlad na vec, pretoze ja suhlasim s nazorom,… nový
fleg 21.10.2015 10:44
fleg
S tímhle s tebou souhlasím. Ne, těch peněz mi líto není, tak jsem se rozhodl, tak jsem ji sjednal. J… nový
Hanyse.k 22.10.2015 01:44
Hanyse.k
S tím životním nepojištěním dětí plně souhlasím. A úrazové? Nikdy jsme děti pojištěné neměli. Když… nový
L-Core 23.10.2015 15:03
L-Core
Většinová populace si děti nepojistí pojistkou proti rizikům se zdravím, protože věří, že je zachrán… nový
TNT 19.10.2015 22:45
TNT
Musis rozlisovat poistenie voci chorobam, co dokonca na umrtie dietata vs urazova poistka. Urazovka… nový
fleg 21.10.2015 10:46
fleg
Je to víceméně jedno, ale obě děti by se v klidu mohly vejít do 600Kč měsíc, možná míň. Já s mamkou… nový
I GOT BAKIN SODA. 21.10.2015 21:41
I GOT BAKIN SODA.

Uzavřít úrazovou pojistku. Každá pojišťovna nabízí něco jinýho, za jiný peníze. Dá se "ušít" pojištění na míru, kdy si určíte rizika a výšku pojistného plnění za ně, tedy nepojišťovat děti na nemoci, smrt, ale čistě na úrazy, či jakkoliv jinak, jak si to budete přát.

Buď obejdete pojišťovny a necháte si udělat individuální nabídky, nebo využijete služeb finančního poradce. U finančního poradce se dají sehnat zajímavější pojistky, než na přepážkách pojišťoven, ale zase najít dobrýho finančního poradce je druhá stránka věci.

Jednou jsem četl zajímavý článek, ve kterém bylo mimo jiné, že nemá smysl pojišťovat děti, pokud nevydělávají peníze a živí je rodiče. Je lepší pojistit toho člena domácnosti, který peníze vydělává a pojistit ho lépe, protože pokud se takovému členu domácnosti stane úraz, a rodina zůstane bez finančních prostředků, lepší pojištění pak pokryje ušlý výdělek. Když se stane úraz dítěti, které peníze nevydělává, rodina o nic nepřijde.

Samozřejmě to píši jen ze zajímavosti, každý ať si rozhodne sám co chce a co potřebuje. V pojištění se nevyznám, tak vám neporadím, ale souhlasím s Prasakem.

To je blbost, poistenie zivitela rodiny je samozrejme, ale urazova poistka pre dieta...preco nie? Deti su zive, casto pridu k urazom a dostat 200 eur za zlomenu ruku, ci nohu aspon trosku odskodni to dieta za tu bolest, ktoru si prezilo. Navyse tie urazovky pre deti su naozaj velmi lacne.
Suhlasim s nazorom, ze sporiace poistky nie su zadaleka tak vyhodne ako sa prezentuje. Cesky trh nepoznam, ale na SK trhu je pre deti suverenne najlepsie stavebne sporenie.

SK trhu je pre deti suverenne najlepsie stavebne sporenie

Tak ono je dobré i u nás. Má ale takovou vlastnost, že když není dítěti 18 a rodič (který tam ty prachy nastrkal) když chce peníze vybrat, musí na soud a tam to řešit. Dřív to tak nebylo a stavebko měli všichni v rodinách. Jestli je ten náš systém správný nebo ne, nechť si posoudí každý sám.
Na SK to máte taky takhle? Že na to rodiče nemůžou?

Kdyby jen rodič.

My platíme stavebko (20kKč) vnučce od narození, jsem zvědav jak to bude, když bude atakovat cílovou částku (má to už 7. rok). Kdyby to soud nedovolil vybrat (což zas tak nepředpokládám), tak tam budou peníze ležet (bezúročně! bez podpor!) dalších x let, než vnučka bude mít 18.

Dnes bych nikdy dítěti mladšímu 10-12 let stavebko nedal. Před těmi lety to taky neplatilo, změnili to v průběhu, holt smůla. Prostě máme báječné zákony, žijeme lépe a radostněji.

Netvrdil bych, že je to blbost. Samozřejmě beru v potaz, že každý se na to dívá jinak, 100 lidí, 100 chutí. Každý ať si sjedná pojištění podle svého uvážení. Jen pro příklad, mému synovi platím úrazové pojištění už 15 let po 200 Kč (200 Kč není nic), nikdy jsem nic neuplatňoval (od 6 let hraje fotbal, poslední 3 roky chodí do posilovny a má k tomu ještě sálovku), takže jsem pojišťovně nechal nějakých 36.000,-Kč. I kdyby si jednou zlomil ruku nebo nohu, tak mi stejně nevyplatí co už jsem tam vrazil. Někomu se to třeba vyplatí, třeba si láme ruce a nohy každý rok, nevím.

Je to blbost, pretoze ignorujes zakladne pravidlo poistky.
Najlepsia poistka je taka, ktoru nikdy nebudes musiet vyuzit. Vela ludi sa diva na poitsku ako na investiciu, co je velmi zly a bohuzial aj velmi rozsireny pohlad.
Poistka nie je investicia, je to zachanna brzda a ak ju nikdy nebudes musiet pouzit mal si stastie. Stastie nie je poistne plnenie, statsie je ked ziadna udalost nenastala.
2400 CZK/rocne za urazovku pre dieta je pomerne dost, pretoze klasika stoji cca polovicu z toho, ale bud rad, ze si ju nikdy nemusel vyuzit.

Pro tebe to je blbost, pro mě ne. Záchranná brzda to je u toho člena rodiny co zajišťuje příjem rodiny (jak jsem psal výše), ne u dítěte. Ale dohadovat se nechci, tady je vidět, že každý na to pohlížíme jinak. Nevím jestli to je dost nebo ne, v pojištění se nevyznám, sjednal jsem pro něj co jsem si myslel, že je pro něj výhodné a potřebné. Tímto bych to ukončil, nemá cenu se dohadovat.

Nie je to dohadovanie, pretoze mame v podstate rovnaky pohlad na vec, pretoze ja suhlasim s nazorom, ze urazovu poistku detom nie je zle mat. Zaroven by som ti vsak ako profesionalny financny poradca neodporucil az taku drahu poistku ako si platil ty, pretoze to sa mi uz zda zbytocne. Urazovka pre dieta nesluzi primarne ako nejaka zachrana, je to bolestne za pripadny uraz a tak sa treba na to aj pozerat. A bolestne pre dieta, nie pre rodica.
Navyse trsoku citim, ze ti je teraz tych penazi luto, kedze sa nic nestalo (bud rad, ze nie), pretoze, co vsetko si teraz za ne mohol mat, ze?
Mozno by bola naozaj alternativna cesta v tom, ze tie peniaze, co si daval do poistky si mu mohol davat na knizku a v pripade urazu, by si mu cast z nich vyplatil (nieco kupil).
Pozri ja platim synovi nejaku stadardku za tusim 15 eur/rocne. Za 10 rokov je to 150 eur, ale myslim, ze krytie je tam nastavene tak, ze ak by si zlomil ruku pri standardnej pnke dostane cca 200 eur, takze ak si ju zlomi raz budem aj tak na 0(+-). Proste to neriesim je to tak maly peniaz a vyhody su relativne tak vysoke, ze sa nemea zmysel tym hlbsie zapodievat.
Takze uzavriem to tiez, poistenie pre syna, co si mal bolo vyhodne (potrebne nie), mozno by som polemizoval akurat s jeho vyskou, ale vo vseobecnosti to je spravny krok.

S tímhle s tebou souhlasím. Ne, těch peněz mi líto není, tak jsem se rozhodl, tak jsem ji sjednal. Jestli je drahá nedokážu posoudit, mě se nezdála drahá, a jestli jde u nás levněji taky nevím. Bude záležet, co tam je vše pojištěno, jak taky jinak, že ?! Přesně teď z hlavy nevím, ale je tam úraz i nemoc, pobyt v nemocnici. Když se tak o tom bavíme, asi se budu muset na tu pojistku podívat a případně upravit či sjednat jinou ;-)

S tím životním nepojištěním dětí plně souhlasím.

A úrazové? Nikdy jsme děti pojištěné neměli. Když byl úraz ve škole, šlo to z pojistky školy (nějaké to "bolestné" či co). Že dostane nějakých 200€ za zlámanou ruku (či kolik), mě nedonutí měsíčně platit a platit a platit. Teď už to stejně není aktuální, děcka jsou dávno z baráku.

Většinová populace si děti nepojistí pojistkou proti rizikům se zdravím, protože věří, že je zachrání naše státní nemocnice a taky víra v pravděpodobnosti, že se nic vážného nikdy nestane. To spíš se na děti (pro celou rodinu) pořídí pojištění odpovědnosti za škody třetím stranám. Když se něco stane doma tak se to v lepším případě odmarodí, strašákem je nutnost cálovat škody cizím lidem a ta pravděpodobnost škod u dětí roste s věkem exponencionálně. Je to na každým jak se popere s pojištěním.

Je to víceméně jedno, ale obě děti by se v klidu mohly vejít do 600Kč měsíc, možná míň. Já s mamkou jsme pojištění oba za 750cca + moje osobní co si platím 500. Hlavně se dívejte na Denní odškodné, trvalé následky a pobyt v nemocnici, aby byly nastaveny v pojistce. Úmrtí max 10 000. Je zbytečné dávat vyšší částku, víme proč.. Každopádně denní odškodné aspoň 350-500Kč na dítě, když se jim něco stane, budou marodit určitý počet dnů - nemusí mít nic zlomeného, stačí mít doklad od lékaře a "marodit" s tím víc jak 7 dní -> můžou chodit do školy, důležitý je tne papír od doktora. No a pak si lechce spočítáte, např. 12dní -> x částka 500. No a víte, že dostanete 6000,-. Většina pojišťovne to nastavuje na procenta poranění, což bylo dřív a dnes téměř nevyužité. Mně se rok nic nestalo, do pojistky nasypáno 6k, poté jsem spadl a kotník mě bolel, marodil jsem 12dní, no moje obvoďačka mi dopsala dalších 11 dní v klidu a uzavřela to na 23dnech. Tudíž jsem měl 23x 500 moje plus 23x 500 společná s mámou. Což je docela pěkný, když už se něco takového stane...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru