Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojištění

Prosím o radu, jak pojistit děti (VŠ a SŠ) - úrazově, sport žádný vrcholový, jen rekreační, nic rizikového nedělají. Jde o to, než se postaví na vlastní nohy, jak je pojistit kdyby se něco stalo. Požadavek klasický - za málo peněz hodně muziky, nechci také spořící pojištění. Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednou jsem četl zajímavý článek, ve kterém bylo mimo jiné, že nemá smysl pojišťovat děti, pokud nev…
Hanyse.k 18.10.2015 20:36
Hanyse.k
To je blbost, poistenie zivitela rodiny je samozrejme, ale urazova poistka pre dieta...preco nie? De…
fleg 18.10.2015 20:59
fleg
Netvrdil bych, že je to blbost. Samozřejmě beru v potaz, že každý se na to dívá jinak, 100 lidí, 100…
Hanyse.k 19.10.2015 16:18
Hanyse.k
Já neříkám, že to je blbost. Jenom neznám ve svém okolí (rodina, práce) nikoho, kdo by životní pojiš…
jirka44 19.10.2015 16:34
jirka44
Já ho mám. Hlavním důvodem je hypotéka. Pokud bych se zabil v autě, tak mám pojistku s plněním do vý… poslední
Prasak 25.10.2015 20:15
Prasak

Jednou jsem četl zajímavý článek, ve kterém bylo mimo jiné, že nemá smysl pojišťovat děti, pokud nevydělávají peníze a živí je rodiče. Je lepší pojistit toho člena domácnosti, který peníze vydělává a pojistit ho lépe, protože pokud se takovému členu domácnosti stane úraz, a rodina zůstane bez finančních prostředků, lepší pojištění pak pokryje ušlý výdělek. Když se stane úraz dítěti, které peníze nevydělává, rodina o nic nepřijde.

Samozřejmě to píši jen ze zajímavosti, každý ať si rozhodne sám co chce a co potřebuje. V pojištění se nevyznám, tak vám neporadím, ale souhlasím s Prasakem.

To je blbost, poistenie zivitela rodiny je samozrejme, ale urazova poistka pre dieta...preco nie? Deti su zive, casto pridu k urazom a dostat 200 eur za zlomenu ruku, ci nohu aspon trosku odskodni to dieta za tu bolest, ktoru si prezilo. Navyse tie urazovky pre deti su naozaj velmi lacne.
Suhlasim s nazorom, ze sporiace poistky nie su zadaleka tak vyhodne ako sa prezentuje. Cesky trh nepoznam, ale na SK trhu je pre deti suverenne najlepsie stavebne sporenie.

Netvrdil bych, že je to blbost. Samozřejmě beru v potaz, že každý se na to dívá jinak, 100 lidí, 100 chutí. Každý ať si sjedná pojištění podle svého uvážení. Jen pro příklad, mému synovi platím úrazové pojištění už 15 let po 200 Kč (200 Kč není nic), nikdy jsem nic neuplatňoval (od 6 let hraje fotbal, poslední 3 roky chodí do posilovny a má k tomu ještě sálovku), takže jsem pojišťovně nechal nějakých 36.000,-Kč. I kdyby si jednou zlomil ruku nebo nohu, tak mi stejně nevyplatí co už jsem tam vrazil. Někomu se to třeba vyplatí, třeba si láme ruce a nohy každý rok, nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru