Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hypotéka cez finančného poradcu

Ahojte.Ako prebieha vybavovanie hypotéky cez finančného poradcu?Pojdeme do danej banky aj s poradcom a podpisuje sa to tam?
Príklad
Zaplatím zálohu za dom,urobím znalecký posudok a fin. poradca to ide vybaviť a čo v prípade,že mi banka dá úrok s akým nie som spokojný?
Poviem,nie a prepadne mi záloha?
Aký je správny postup?Ja som hypo nebral.

Předmět Autor Datum
Spravny postup je vybrat si spravneho hypotekarneho poradcu. https://ekonomicka.poradna.net/articles…
fleg 29.10.2019 21:08
fleg
Vďaka:)Ešte som nič nikomu neplatil.Jeden fin. poradca tvrdil,že každá banka chce rezervačnú zmluvu…
pitopit 29.10.2019 21:26
pitopit
Neviem ja uz licenicu nemam uz a mi ju nechcelo obnovovat, navyse ja som to aj nikdy aktivne nerobil… poslední
fleg 29.10.2019 21:50
fleg

Spravny postup je vybrat si spravneho hypotekarneho poradcu.
https://ekonomicka.poradna.net/articles/2644740-ano-nenaletiet-financnemu-poradcovi

V skratke...ak je poradca dobry tak ti "obeha"vsetky banky a zisti ti najlepsie podmienky. Do banky by mal ist s tebou, ymluvu podpisujes s bankou, on ma z toho len proviziu (ta ti vsak nenavysuje tvoju hypoteku, takze ty skodny nie si).
Ak si uz zaplatil zalohu za dom a az nasledne si vybavujes hypoteku je to trosku chybu. Znalecky si robil pravdepodobne zbytocne, vacsina bank trva na svojich znaleckych posudkoch, respektive neakceptuje zdaleka kazdy znalecky posudok.
S urokom spokojny budes, kazda banka ti da +- rovnaky urok v avislosti aka kampan u nich prave bezi. Ak by si si nasiel v inej banke pripadne vyrazne lepsi urok mozes uver preniest. To sa vsak oplati ak ide urokova sadzbadole o percenta, nie o desatiny.
V sucasnosti mas urok okolo 1%, niekde 1.2, niekde mozno viac, ci menej.
Pozeraj sa aj na dasie benefity nielen na urok.
- ako bonitny si pre banku, teda maximalna ciastka, co su ti ochotni dat
- vyska splatok
- poplatky za uzavretie uver, splatenie, predcasne splatenie
- poplatky za vedeniu uctu
- nutne "benefity" ako napriklad vedenie osobneho uctu v banke, nutnost poistit si nehnutelnost cez poistovnu co ti urci banka a pod
- moznost predcasneho splatenia, respektive mimoriadnych splatok (co je vsak +- vsade rovnake skoro, cize 20% rocne)
atd

Vyhoda dobre poradcu je, ze do banky kam sa musi ist vacsinou viackrat zajde aj bez teba, vybavi potrebne veci, pomoze ti so zapisom do katastra, pripadne zisti veci s neho, zabezpeci zabezpeku/depozit pri predaji/kupe a pod.

Neviem ja uz licenicu nemam uz a mi ju nechcelo obnovovat, navyse ja som to aj nikdy aktivne nerobil, ja som sa im len staral o siet ako admij a jediny zakaznik s ktorym som kedy uzavrel zmluvu som bol ja sam;o).
A never tomu, co ti tvrdi, banka moze zmenit rozhodnutia, vacsina uverov sa uz neschvaluje na pobockach (myslim, ze takto to uz robila len jedna banka) a vsetko ide na ustredie. A tam maju na vsestko cas a navyse sa casto stava, ze si nieco najdu.
Napriklad na moju manzelku si nasli nejaku zabudnutu kreditku, ktoru nezrusili hoci bola podana ziadost a brali to ako dalsi zavazok. A to som mal spoluziaka ako riaditela pobocky, ktory mi vsetko vybavoval. Niekedy ti ani znamosti nepomozu;o).
Cakaj proste nejaky problem zo strany banky, za ktory poradca a casto ani pracovnik pobocky nemozu. Navyse som zazil parkrat, ze pracovnici pobocky sa moc nepredreli ak si prisiel s poradcom, pretoze im ide z toho mensia provizia ako ked prides sam a tak obcas "zabudli" nieco na ustredie poslat.
Vzdy maj radsej rezervu. Casovu aj financnu.
A pozor na prekvapka, ked sme prenasali naposledy hypoteku prekvapila ma moja domovska banka TB, ktora mi ponukla najlepsie podmienky zo vsetkych bank pricom TB je suverenne jedna z najdrahsich bank, ale asi zavazila moja historia a bonita (mam tam zopar uctov), takze vo finale vyhrala TB a to dost vyraznym rozdielom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru