Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr dodavatele energií- znáte např. dodavatele "123ušetři.cz"?

Zdravím. Chtěl bych vybrat dodavatele energií (elektřiny i plynu) do naší domácnosti. V současnosti je náš dodavatel E-ON, tarif DUO. Plynu jsme za poslední rok spotřebovali 24 MWh, elektřiny 5 MWh, sazba D02d. Podíval jsem se na kalkulator.tzb-info.cz a zjistil že třeba u dodavatele 123ušetři.cz za rok ušetřím 8800 Kč za plyn a 3000 Kč za elektřinu. Máte někdo energie od tohoto dodavatele? Píšou o smlouvě na neurčito s garancí nezvýšení ceny po dobu smlouvy. Nebo někoho jiného? Koho? Plyníky, BleskEnergie?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děsivé zážitky s 123ušetři.cz, ve skutečnosti P & M true family, s.r.o. Jednatel Pomaresová, ale asi…
PepaBublina 09.11.2017 07:27
PepaBublina
Vždy jsou na problém pohledy z obou stran. Když se sejde problémů víc najednou (za to může p. Murphy… nový
Jan Fiala 09.04.2018 16:56
Jan Fiala
Já vím, že mě bude hodně lidí za můj názor kamenovat, ale já jsem spokojený u Bohemky. Vím o tom, že… poslední
Jan Fiala 09.04.2018 17:03
Jan Fiala

Děsivé zážitky s 123ušetři.cz, ve skutečnosti P & M true family, s.r.o. Jednatel Pomaresová, ale asi jediný člověk ve firmě, jménem Pomares. Nalákala mě výhodná cena. Měl jsem u nich 3 odběrná místa. Jednou poslali 1 vyúčtování, jindy 2, pak to zase špatně spočítali. Pořád jsem jim volal a psal emaily. Rozhodl jsem se odejít. Nešlo to. Oni si napsali moje odběry na svoji s.r.o.!!! Takže jsem nemohl požádat o změnu. Moje plynoměry už nebyly moje! Pak mi 123ušetři.cz hrozili vypnutím a černým odběrem. Díky úžasnému novému dodavateli to po několika měsících skončilo. Museli osobně obcházet různé úřady a plynoměry zase napsat na mně. Smlouva s nimi skončila. Ještě pár emailů a telefonů a konečně jsem měl ukončení od nich potvrzené. Myslíte, že je horroru konec? Není. Už 3 měsíc po sobě si přes moje SIPO dál neoprávněně inkasují zálohy. U mně je to 3.700 Kč měsíčně. Marně jim píšu a volám. Říkají mi věci typu TEĎ NEMÁM ZAPNUTÝ POČÍTAČ, ALE VŠECHNO UŽ JSEM URČITĚ VRÁTIL. Nevrátil a inkasuje dál. Píšu stížnosti na ERÚ, ČOI, ŽÚ, teď chystám trestní oznámení Policii ČR. Takže na 123ušetři.cz velký pozor. Je to šmejd ve stylu prodavače v Adidas teplákách a s tlustým zlatým řetězem na krku z tržnice!!!

Vždy jsou na problém pohledy z obou stran.
Když se sejde problémů víc najednou (za to může p. Murphy), tak situace eskaluje.
Myslím, že vysvětlení pí. Pomaresová k případu p.Pokorného zní rozumně. Pan pokorný může jednotlivé body, případně přetrvávající problémy upřesnit (prosím slušně) a společnost 123ušetři si z toho vezme určitě ponaučení a případně provede další úpravy systému, aby podobným problémům v budoucnu předešla.

Já vím, že mě bude hodně lidí za můj názor kamenovat, ale já jsem spokojený u Bohemky. Vím o tom, že jsou dlouhé výpovědní lhůty, vím o tom, že je sankce za předčasné vypovězení.
Ale popíšu případ a přístup Bohemia Energy.
Ve firmě jsme dostali nabídku na zákaznický tarif na plyn od jednoho slovenského dodavatele, působícího i v ČR. Velmi, velmi slušné ceny.
Tak jsem zvedl telefon a volal do BE, jak se má situace a kdy mám vypovědět smlouvu (možnost bezplatné výpovědi byla blízko). Přepojili mě rovnou na obchodníka a dostal jsem nabídku interního tarifu, který byl jen o pár korun za MWh dražší. S tím, že změnu provedou okamžitě bez nutnosti čekání na výpovědní lhůty. A protože mám od nich pod jednou smlouvou i elektřinu, týkalo se snížení i dodávky elektřiny.

Kolega, který je u hlavního dodavatele to s dodavatelem řešil asi měsíc (telefony, maily) bez výsledku. Až v okamžiku, kdy dostali výpověď začali být najednou aktivní, ale jediné, co mu nabídli byl standardní ceník, který měl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru