Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr dodavatele energií- znáte např. dodavatele "123ušetři.cz"?

Zdravím. Chtěl bych vybrat dodavatele energií (elektřiny i plynu) do naší domácnosti. V současnosti je náš dodavatel E-ON, tarif DUO. Plynu jsme za poslední rok spotřebovali 24 MWh, elektřiny 5 MWh, sazba D02d. Podíval jsem se na kalkulator.tzb-info.cz a zjistil že třeba u dodavatele 123ušetři.cz za rok ušetřím 8800 Kč za plyn a 3000 Kč za elektřinu. Máte někdo energie od tohoto dodavatele? Píšou o smlouvě na neurčito s garancí nezvýšení ceny po dobu smlouvy. Nebo někoho jiného? Koho? Plyníky, BleskEnergie?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já vím, že mě bude hodně lidí za můj názor kamenovat, ale já jsem spokojený u Bohemky. Vím o tom, že… poslední
Jan Fiala 09.04.2018 17:03
Jan Fiala

Já vím, že mě bude hodně lidí za můj názor kamenovat, ale já jsem spokojený u Bohemky. Vím o tom, že jsou dlouhé výpovědní lhůty, vím o tom, že je sankce za předčasné vypovězení.
Ale popíšu případ a přístup Bohemia Energy.
Ve firmě jsme dostali nabídku na zákaznický tarif na plyn od jednoho slovenského dodavatele, působícího i v ČR. Velmi, velmi slušné ceny.
Tak jsem zvedl telefon a volal do BE, jak se má situace a kdy mám vypovědět smlouvu (možnost bezplatné výpovědi byla blízko). Přepojili mě rovnou na obchodníka a dostal jsem nabídku interního tarifu, který byl jen o pár korun za MWh dražší. S tím, že změnu provedou okamžitě bez nutnosti čekání na výpovědní lhůty. A protože mám od nich pod jednou smlouvou i elektřinu, týkalo se snížení i dodávky elektřiny.

Kolega, který je u hlavního dodavatele to s dodavatelem řešil asi měsíc (telefony, maily) bez výsledku. Až v okamžiku, kdy dostali výpověď začali být najednou aktivní, ale jediné, co mu nabídli byl standardní ceník, který měl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru