Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hypotéka a její fixace

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, zda je proveditelné to, co mě napadlo. Chtěl bych si vzít hypotéku 100% na milion korun na byt s tím, že bych si to nechal rozpočítat na nejdelší možnou dobu, abych platil co nejmíň s tříletou fixací. Po třech letech bych chtěl refinancovat tak, abych platil měsíčně 15 000,-. Je to vůbec možné? A vyplatí se mi to vůbec (aby mi při tom rozpočítání na co nejdelší domu nepřeplatil ještě jednou tolik a po refinancování by se to nezměnilo)? Za každý názor budu vděčný a předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jak jsi to hodně obecně napsal to půjde. Refinancování znamená, že nová banka uhradí zůstatek dl… nový
TNT 15.05.2016 19:30
TNT
Děkuju za odpovědi. Ještě bych byl moc rád, kdybyste se mi tu rozepsali, na co si dát u hypotéky poz… nový
exupery 16.05.2016 15:04
exupery
Tady si můžeš spočítat, jaké by si měl u 100% hypotéky splátky a úrok. Stejně tak pak refinancování.… nový
MajklM 17.05.2016 09:07
MajklM
Mám 100% hypotéku. Nabízelo ji jen velmi malý počet bank (Loni). Musel vyjít dobře posudek na zástav… poslední
MartinHL 18.05.2016 12:38
MartinHL

Tak jak jsi to hodně obecně napsal to půjde. Refinancování znamená, že nová banka uhradí zůstatek dluhu staré předchozí bance a dohodne se s tebou na nových podmínkách hypotéky včetně mimořádné splátky dluhu z tvé strany (snížení dluhu). Mají software na spočítání variant splátek, lze si vybrat variantu nastavení rychlosti splácení hypotéky.
100 % hypotéku dává jen omezený okruh bank. Refinancování znamená 1/2 roku před koncem fixace sazby oběhnout banky kdo z nich dá nejlepší nabídku, případně s bankami licitovat, mávat s nabídkami konkurence. Nenechávat to na poslední chvíli, jsou tam činnosti, které se musí udělat a ne vždy jde vše hladce a rychle. :-)
Hypotéku dostaneš jen na nákup nemovitosti v osobním vlastnictím, nedostaneš to na družstevní podíl, ve kterém byt nelze převést do osobního vlastnictí do 1 roku (může být horší sazba a po celou dobu se nesplácí jistina dluhu).
Jaká bude situace za 3 roky se sazbami hypoték nikdo neví.

Tady si můžeš spočítat, jaké by si měl u 100% hypotéky splátky a úrok. Stejně tak pak refinancování...je to jen přibližný odhad, ale než půjdeš do banky, budeš mít představu: hypotecni-uver

Na co dát pozor jsou spíše malá písmenka ve smlouvě - ta pořádně přečíst. Nicméně pokud budeš chtít 100% hypotéku, je třeba počítat s tím, že banka ti dá jasné podmínky, ze kterých neustoupí,...včetně různých nutných pojištění.

Mám 100% hypotéku. Nabízelo ji jen velmi malý počet bank (Loni). Musel vyjít dobře posudek na zástavu, dále samozřejmě nutné pojištění nemovitosti, ale třeba životní pojištění nepožadovali. To jsem si sjednal sám dobrovolně u vybrané pojišťovny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru