Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hodinky - vymahatelnost opravy

Dobrý den,

v červnu 2013 jsem si zakoupil hodinky viz odkaz - přímo v této prodejně - al-525lb4v6. Ne úplně obvyklý je materiál lunety - jedná se o safír, bohužel jeho nevýhoda se projevila koncem roku, přítelkyni při prohlížení hodinky upadly a safír, ač tvrdý, tak křehký, se samozřejmě vyštípl na několika místech.

Zmíněná švýcarská značka má servisní zastoupení v ČR jen jedno (nejedná se o prodejce, u kterého jsem je zakoupil), ti se mnou sice již půlroku komunikují, nicméně nejsou schopni dotlačit výrobce k zaslání náhradního dílu.

Mám možnost nějak situaci řešit? Je na toto např. pamatování v nějakém zákoníku, může něco ČOI, apod.? Nevyznám se. Hodinky mám rád, ale leží mi v šuplíku 30tis, jsou poškozené a zároveň neprodejné. Jsem bezradný, naštěstí mám na ruce Fortisy, tak je to trošku lehčí :-)

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych to reklamoval tam, kde si je zakoupil. A ten dotyčný obchod ať si to řeší sám s daným výrobc…
icepower32 28.05.2014 11:02
icepower32
Reklamovat to, že se z hodinek cosi vyštíplo po pádu? No nevím nevím... Asi by ho s tím (po právu) p…
Dale Cooper 28.05.2014 11:31
Dale Cooper
Tak jsem k tomu přistupoval. Nezříkám se odpovědnosti, chci je opravu. Cena dílu mi byla sdělena, al…
solidus 28.05.2014 11:56
solidus
Obávám se, že není nějaká (zákonná) páka, jak je donutit k opravě... Co třeba ty hodinky poslat na o…
Dale Cooper 28.05.2014 12:23
Dale Cooper
Presne tak, uz si davno nemal komunikovat s nejakym servisom, ktory na to mozno kasle, ale priamo s…
fleg 28.05.2014 13:50
fleg
Hodinky jako takové pád přežily bez problémů. Jedná se o to, že luneta (to kulaté kolem) je u jiných…
solidus 28.05.2014 14:55
solidus
Příteli věc se má tak, že v tomto případě se prostě nejedná o reklamaci (což samozřejmě víš). Je víc…
Roker 28.05.2014 22:35
Roker
Pane, než se začnete navážet do někoho, tak bych rád uvedl věci na pravou míru. Fotbalový míč, speci…
icepower32 28.05.2014 23:32
icepower32
Podrobnosti jsem neznal, takže beru zase já zpět... Společně s tím smajlíkem mi věta typu "co jste d…
Roker 29.05.2014 10:02
Roker
Je mi jasné, že vyčůránků běhá hodně, ale asi vždy záleží na typu závady no. Každopádně reklamace te…
icepower32 29.05.2014 18:37
icepower32
Boze to je tak dojemne, ze snad vyronim slzu;o). Ani si nepamatam, kedy naposledy na poradni si uziv…
fleg 30.05.2014 10:12
fleg
Tak teď jsem byl normálně na vazkach jestli je to sarkazmus nebo ne :-D Pokud dojde k nedorozumění m…
Roker 30.05.2014 19:09
Roker
Bol to sarkazmus, ale nie na vas dvoch. Naozaj sa malokedy vidi, ze sa tu niekto pomeri, vacsinou si…
fleg 06.06.2014 09:19
fleg
Jsem rad, ze jsme Ti udělali radost a nemyslím to sarkasticky :-) Myslím si ale, ze normální rozumní…
Roker 06.06.2014 17:36
Roker
Problem internetovych diskusii je v tom, ze nikdy nevies s kym sa bavis a bavis sa tu aj s clovekom,… poslední
fleg 09.06.2014 08:07
fleg

Presne tak, uz si davno nemal komunikovat s nejakym servisom, ktory na to mozno kasle, ale priamo s vyrobcom.
Podla popisu sa jedna o nadstandardny tovar a k tomu byva aj nadstandardne jednanie zo strany vyrobcu, ktoremu ide o prestiz. Mozno by stacil jeden telefonat, ci mail a situacia mohla byt davno vyriesena.

Hodinky jako takové pád přežily bez problémů. Jedná se o to, že luneta (to kulaté kolem) je u jiných hodinek ocelová, zde je vložka lunety safírová. Safír, jakožto umělý diamant, je velice tvrdý (nepoškrabatelný - proto jsou z něj i sklíčka), ale bohužel křehký při pádu. Tolik k vysvětlení.

Výrobci jsem psal email, taktéž bez odezvy. Např. u mých současných Fortis B-42 jsem se na toto ptal a náhradní díly, stejně jako servis, absolutně bez problémů.

Mám být tak drzý a hodinky doporučeně poslat přímo do Apina Swiss??? A nebo prostě a jednoduše tam zítra zavolám.

Přesně jak píšete, jsem celou situací znechucen. Drtivá většina ostatních "lepších" značek se chová přesně opačně a jen na email s dotazem běžně reagují zasláním propagačních předmětů a katalogů poštou. Tohle jsem nečekal.

Díky.

Příteli věc se má tak, že v tomto případě se prostě nejedná o reklamaci (což samozřejmě víš). Je více než chválihodné, že jsi šel s barvou ven, nesnažil jsi se to uhrát na "ošoupanou barvu z fotbalového míče" a o to víc mě mrzí, že se Ti to takto zkomplikovalo.
Osobně bych kontaktoval přímo servis nebo výrobce nejlépe telefonicky, pokud trochu vládneš cizím jazykem. Jak píše fleg tyto značky by měly dbát na prestiž a renomé a vyjít zákazníkovi vstříc (notabene pokud jde o švýcarskou firmu), takže pevně věřím, že nakonec uspěješ. Já osobně jsem taky byl kolikrát zklamaný co se mailové komunikace se zahraničím týče (v podobných věcech, jako prodejce) a telefonický (nebo osobní) kontakt byl úplně o něčem jiném...

P.S. pro jistého "reklamovatele": Argument typu "za ty peníze to musí vydržet i pád" je opravdu lichý, viz například moblní telefony s krytím IP67 = to krytí garantuje odolnost do určité hloubky v určitém čase a poskytovat na toto záruku (vyskytne se oxidace = selhání materiálu) prostě nelze anóbrž známe spotřebitele, kteří reklamují ošoupanou barvu na fotbalovém míči, poté se s tím, s tímto smajlem 8-) , chlubí na fóru, takže od nich nějaké férové jednání opravdu čekat nelze!!! A i proto bohužel platí zásada, že na ten Tvůj problém nelze aplikovat žádnou legislativu a jediné řešení je vybírat si zavedené, prověřené a spolehlivé značky, které následný problém vyřeší ke spokojenosti zákazníka, v což doufám i v Tvém případě a věřím, že prozatím šlo jen o informační šum ;-)

Pane, než se začnete navážet do někoho, tak bych rád uvedl věci na pravou míru. Fotbalový míč, speciální limitovaná edice od Nike v ceně 1000,- (běžná cena míčů od Nike 4-6 stovek) co se po 3 hodinách kopání ze 40% oloupe, trpěl výrobní vadou, vlasntě i proto se zboží posílá na reklamaci a přezkoumání, kde uznají adekvátnost požadavku na reklamaci a následný postup - výměna, oprava, vrácení peněz či zamítnutí. Pokud si člověk řekne, nojo, je to míč a tuhle reklamaci mi zamítnou a nezkusí to, tak bude holt vždycky bit a bude přicházet o peníze. Takže asi tak.

No a teď jsem se podíval na popis těch hodinek a píší tam vysloveně že jsou křehké. V tom případě reklamovat není ani co. Beru zpět, co jsem výše napsal.

Podrobnosti jsem neznal, takže beru zase já zpět... Společně s tím smajlíkem mi věta typu "co jste dokázal vyreklamovat" vyzněla opravdu tak, jak jsem napsal... Možná je to i tím, že dělám v obchodě a různých vykuků, co se snažili reklamovat všemožné věci (vytopený telefon s tím, že v žádném případě do kontaktu s vodou nepřišel, rozbitý displej, s tím, že se to muselo stát samo apod.) jsem zažil nepočítaně... V případu, co popisujete Vy byla reklamace samozřejmě také na místě. Takže snad všechno dobré... ;-)

Jsem rad, ze jsme Ti udělali radost a nemyslím to sarkasticky :-) Myslím si ale, ze normální rozumní lide by se měli ve většině případů na základě argumentu domluvit... A pokud se někdo něco mylne domnival tak se omluvit je snad základ slušnosti. Ale chápu a vím v jaké zemi a v jaké společnosti žijeme, bohužel....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru