Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčka bez RPSN na novou pračku předem plnenou

Ahoj bohužel mi odchází pračka a potřebují novou.

Tu dosavadní co mám je Beko model WMY 51032 PTYB3. Jako první jsem odzkoušel vyčistit filtr kde bylo jen nepatrné množství svinstvo. Ještě mi poradil servis abych zkontroloval odpadovou hadici a odpad ve zdi.

Vzhledem k tomu že pokud zapnu pračku tak po určité době uslyším divný zvuk jakoby se třel kov s kovem tak se.domnivam že odpadovou hadici a odpadem ve zdi to nebude.

V servisu mi řekli že výjezd pracovníka s určením diagnostiky činí 1000kc. Nevim co tam bude za vadný díl ale nebude lepší koupit novou pračku a to na půjčku bez RPSN?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
RPSN je povinnou součástí. Pokud tam není, platí základní diskontní sazba čnb a ta je dost malá a za… poslední
mll 04.04.2024 17:19
mll

RPSN je povinnou součástí. Pokud tam není, platí základní diskontní sazba čnb a ta je dost malá a za tu vám nikdo nepůjčí, takže RPSN se musí uvádět u každé půjčky, je to v zájmu toho, kdo půjčuje, protože pak by nemusel dostat co očekává.

Pračka se dělá na pár let, je potřeba s tím počítat. Pokud má za sebou aspoň 5 let, vůbec bych se nerozmýšlel. Oprava se většinou nevyplatí, doby, kdy každý rok k nám jezdil opravář měnit ložiska a podobné zásahy jsou minulostí (od té doby jsme měli už tři pračky, které vydržely kolem 5 let). A opravdu z ceny opravy stál ten samotný výjezd kolem tisícovky, 66 korun bylo za ložiska a něco za čas. Ale to byla doba, kdy se ještě tyhle větší věci opravovaly.

Ještě můžete zjistit sám, co se kde dře, ale asi se tím jen utvrdíte v tom, že pračka půjde do kopru.

Nám tohle udělala pračka na konci předminulého roku. Byla opravdu legrace sedmadvacátého prosince shánět pračku. No ale hned na druhý den nám ji pán z obchodu přivezl až do koupelny. K tomu byl nedoplatek elektriky, prostě předminulé Vánoce se vydařily. S pračkou jsme počítali, spíš teda až další rok. Ale dohromady s tím nedoplatkem, to byla čára přes rozpočet. Jo taky nám v Planeu nabízeli splátky bez navýšení, a dost nás do toho tlačili, pak z nich vypadlo, že desetina ceny se platí na místě a pak je deset měsíčních splátek (prý bez navýšení, rpsn vycházelo tuším kolem 14%). ALe stejně tam nic moc neměli. To ten druhý, daleko menší obchod měl sice jen dvě pračky, ale jednu z nich jsme si vybrali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru