Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčka bez RPSN na novou pračku předem plnenou

Ahoj bohužel mi odchází pračka a potřebují novou.

Tu dosavadní co mám je Beko model WMY 51032 PTYB3. Jako první jsem odzkoušel vyčistit filtr kde bylo jen nepatrné množství svinstvo. Ještě mi poradil servis abych zkontroloval odpadovou hadici a odpad ve zdi.

Vzhledem k tomu že pokud zapnu pračku tak po určité době uslyším divný zvuk jakoby se třel kov s kovem tak se.domnivam že odpadovou hadici a odpadem ve zdi to nebude.

V servisu mi řekli že výjezd pracovníka s určením diagnostiky činí 1000kc. Nevim co tam bude za vadný díl ale nebude lepší koupit novou pračku a to na půjčku bez RPSN?

Předmět Autor Datum
Pôžičku bez RSPN (u nás je to RPMN) ti dá jedine nejaký dobrák alebo blázon. Je to totiž pôžička bez…
yYy 01.04.2024 17:37
yYy
Nevím jak na Slovensku, ale v ČR není zase takový problém sehnat bezúročnou půjčku. Bezúročnost bývá…
Wikan 01.04.2024 18:13
Wikan
bezúročná půjčka=bezúročné období?
p3v4x 01.04.2024 19:33
p3v4x
Ne.
Wikan 01.04.2024 19:36
Wikan
V podstatě je to koupě na splátky.
Jan Fiala 01.04.2024 21:11
Jan Fiala
Aj u nás sú takéto "pôžičky" - vtip je v tom, že mnohokrát sa dlžník omešká hoci len o jeden deň a u…
yYy 03.04.2024 12:22
yYy
Tak samozřejmě. Ale pokud je na tom někdo tak špatně, že si ani nedokáže nastavit trvalý příkaz, tak…
Wikan 03.04.2024 12:34
Wikan
Všiml jsem si jedné věci: Například banka Raiffeisen má napsáno úrokovou sazbu od a zároveň RPSN ta…
p3v4x 02.04.2024 13:49
p3v4x
RPSN není to samé, co úroková sazba. Do výpočtu RPSN můžou vstupovat i různé poplatky a tak to dává…
Wikan 02.04.2024 14:13
Wikan
S tim urokem "od" je to jako se slevami v obchode. Taky ti napisou slevy az 70%, ale pak zjistis, ze…
Jan Fiala 02.04.2024 14:30
Jan Fiala
Zbývá mi vybrat nezávislé recenze ale nevím jestli DTest nebo jiné? Bohužel kvůli malé koupelně se…
p3v4x 02.04.2024 19:51
p3v4x
RPSN je povinnou součástí. Pokud tam není, platí základní diskontní sazba čnb a ta je dost malá a za… poslední
mll 04.04.2024 17:19
mll

Pôžičku bez RSPN (u nás je to RPMN) ti dá jedine nejaký dobrák alebo blázon. Je to totiž pôžička bez úrokov, bez akýchkoľvek nákladov veriteľa. A banky ti bez RPSN žiadnu pôžičku nedajú - v tomto pojme sú totiž všetky náklady banky, spojené s pôžičkou (úroky, vedenie účtu a pod.).

Nevím jak na Slovensku, ale v ČR není zase takový problém sehnat bezúročnou půjčku. Bezúročnost bývá podmíněna poměrně rychlým splacením (obvykle do 6 měsíců) a teprve v případě nedodržení dané lhůty se půjčka "přepne" do systému běžného splácení.

RPSN není to samé, co úroková sazba. Do výpočtu RPSN můžou vstupovat i různé poplatky a tak to dává lepší přehled o celkové ceně úvěru.
Pokud se ptáš na to, jestli to může být více, než ta "od" hodnota, tak určitě může. Může to být ovlivněné např. délkou úvěru, jeho velikostí, bonitou klienta, navázání na další produkty (pojištění úvěru...) atd.

Zbývá mi vybrat nezávislé recenze ale nevím jestli DTest nebo jiné?

Bohužel kvůli malé koupelně se mi tam vleze jen úzká neboli Slim pračka.Musi se tam vměstnat do hloubky 41,5 cm a šířka do 60 cm.Budget bych viděl od 10 do 15K.Zivotnost minimálně 5 let a více.

Měřil jsem to s metrem a podíval jsem se na na stránky staré pračky viz odkaz:

https://www.e-beko.cz/cs/beko-wmy-51032-ptyb3-obal?gad_source=2&gclid=EAIaIQobChMIjsaug8OfhQMVQq-DBx3jygMLEAAYASAAEgI0bPD_BwE#product_detail_more

RPSN je povinnou součástí. Pokud tam není, platí základní diskontní sazba čnb a ta je dost malá a za tu vám nikdo nepůjčí, takže RPSN se musí uvádět u každé půjčky, je to v zájmu toho, kdo půjčuje, protože pak by nemusel dostat co očekává.

Pračka se dělá na pár let, je potřeba s tím počítat. Pokud má za sebou aspoň 5 let, vůbec bych se nerozmýšlel. Oprava se většinou nevyplatí, doby, kdy každý rok k nám jezdil opravář měnit ložiska a podobné zásahy jsou minulostí (od té doby jsme měli už tři pračky, které vydržely kolem 5 let). A opravdu z ceny opravy stál ten samotný výjezd kolem tisícovky, 66 korun bylo za ložiska a něco za čas. Ale to byla doba, kdy se ještě tyhle větší věci opravovaly.

Ještě můžete zjistit sám, co se kde dře, ale asi se tím jen utvrdíte v tom, že pračka půjde do kopru.

Nám tohle udělala pračka na konci předminulého roku. Byla opravdu legrace sedmadvacátého prosince shánět pračku. No ale hned na druhý den nám ji pán z obchodu přivezl až do koupelny. K tomu byl nedoplatek elektriky, prostě předminulé Vánoce se vydařily. S pračkou jsme počítali, spíš teda až další rok. Ale dohromady s tím nedoplatkem, to byla čára přes rozpočet. Jo taky nám v Planeu nabízeli splátky bez navýšení, a dost nás do toho tlačili, pak z nich vypadlo, že desetina ceny se platí na místě a pak je deset měsíčních splátek (prý bez navýšení, rpsn vycházelo tuším kolem 14%). ALe stejně tam nic moc neměli. To ten druhý, daleko menší obchod měl sice jen dvě pračky, ale jednu z nich jsme si vybrali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru