Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčka bez RPSN na novou pračku předem plnenou

RPSN je povinnou součástí. Pokud tam není, platí základní diskontní sazba čnb a ta je dost malá a za tu vám nikdo nepůjčí, takže RPSN se musí uvádět u každé půjčky, je to v zájmu toho, kdo půjčuje, protože pak by nemusel dostat co očekává.

Pračka se dělá na pár let, je potřeba s tím počítat. Pokud má za sebou aspoň 5 let, vůbec bych se nerozmýšlel. Oprava se většinou nevyplatí, doby, kdy každý rok k nám jezdil opravář měnit ložiska a podobné zásahy jsou minulostí (od té doby jsme měli už tři pračky, které vydržely kolem 5 let). A opravdu z ceny opravy stál ten samotný výjezd kolem tisícovky, 66 korun bylo za ložiska a něco za čas. Ale to byla doba, kdy se ještě tyhle větší věci opravovaly.

Ještě můžete zjistit sám, co se kde dře, ale asi se tím jen utvrdíte v tom, že pračka půjde do kopru.

Nám tohle udělala pračka na konci předminulého roku. Byla opravdu legrace sedmadvacátého prosince shánět pračku. No ale hned na druhý den nám ji pán z obchodu přivezl až do koupelny. K tomu byl nedoplatek elektriky, prostě předminulé Vánoce se vydařily. S pračkou jsme počítali, spíš teda až další rok. Ale dohromady s tím nedoplatkem, to byla čára přes rozpočet. Jo taky nám v Planeu nabízeli splátky bez navýšení, a dost nás do toho tlačili, pak z nich vypadlo, že desetina ceny se platí na místě a pak je deset měsíčních splátek (prý bez navýšení, rpsn vycházelo tuším kolem 14%). ALe stejně tam nic moc neměli. To ten druhý, daleko menší obchod měl sice jen dvě pračky, ale jednu z nich jsme si vybrali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny