Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bankovní účet

Ahojky všem,
chtěla bych účet, kde dostanu dvě karty. 1- na moje jméno. 2- na jméno mého manžela a aby jsme měli stejná práva nakládat s účtem.
Za další bych chtěla, četla jsem o tom, že některé banky mohou poskytnout klíčenku, nálepku na mobil pro placení.
Funguje i něco, kde bych udělala dceři, ketrá chodí na první stupeň účet, abych jí tam mohla zaslat třeba 100 kč, nebo 200 kč a aby byl tento i můj účet provázaný?
Jde o to, že kdyby to dcera tratila, řekněme třeba klíčenku, aby dotyčný nálezce nemohl vybrat nic víc, jen to co tam bude, teřba ty 200 kč?

Předmět Autor Datum
Práva na nakládání s účtem můžeš pro manžela nastavit, ale vždy to bude vztah majitel účtu (ty) vs d… nový
Jan Fiala 21.06.2021 21:48
Jan Fiala
Koukni na Airbank, může být až 10 účtů za 10 Kč/měsíc (nebo jeden zadarmo), 2 karty + nálepky zdarma… poslední
Karel04 21.06.2021 22:40
Karel04

Práva na nakládání s účtem můžeš pro manžela nastavit, ale vždy to bude vztah majitel účtu (ty) vs disponent (manžel). Bude mit svou kartu, může z účtu platit, což je to, co chceš.

Co se tyka dcery, banky nabízí studentský účet, který máš částečně pod kontrolou (opět můžeš být disponebt) a můžeš ji tam posilat peníze. K účtu je karta, může být i nalepka, ale v době moznosti platby mobilem bych šel touto cestou místo nálepky, pokud mobil podporuje NFC.
Na olatby kartou/nalepkou se dají nastavit limity, třeba 100 nebo 200 denně a vic ji to nepustí.

Koukni na Airbank, může být až 10 účtů za 10 Kč/měsíc (nebo jeden zadarmo), 2 karty + nálepky zdarma. Tedy pro dceru zvláštní účet a ten jí dobíjet. Přebytek peněz dát na spořící účet bez karty, na který se nikdo nedostane ani nikde nezjistí jeho číslo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru