Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zjištění spotřeby energií za vodu a topení. Nájem pod vydřiduchem.

Dobrý den, bydlím v pronájmu v praze. Nájemce nám tvrdí že budeme mít nedoplatek za vodu a topení.
Jak zjistím kolik jsme spotřebovali za vodu a topení měsíčně za období co tu bydlíme ? Dá se nějak zjistit kolik jsme měli celkovou spotřebu a kolik přesně jsme měli platit atd ?
Údajně má nějaké roční zúčtování a manželka nájemce (velice příjemná žena.... sarkasmus) nám na rovinu řekla že ať nepočítáme s nějakými přeplatky atd. Strašně nám tvrdili že nám nemůžou dát vyučtování měsíční za vodu a topení.
Ono ptám se už jen z důvodu že naši nájemci jsou lidé s kterými po schůzce ohledně vody a bytu nadělali takový tiatr že jsem si připadal že lemplovatější nadutější a neochotnější lidé už neexistují.

Pozn. Bohužel mám jen prvotní stavy co se zapisovali při nastěhování. A měnili se měřáky na topeních před snad dvěma měsíci.
Pozn. Nevím jak počítal nájemce vodu a topení ale nechápu proč mi říkal že máme spotřebu 18 kubíků když jsem totiž sečetl tento měsíc spotřebu vody studené a teplé a dělalo to 15-16 kubíků.

Mám v tom už takový bordel že se musím na někoho obrátit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se měnily měřáky, existuje o tom zápis s koncovým stavem starého a počátečním stavem nového. C…
Jan Fiala 02.07.2018 20:51
Jan Fiala
Práce. Bydlíme v bytě tři kamarádi (chybí jen jerry) a je to můj první pronájem. Nevěděl jsem ještě…
CreativanDevil 02.07.2018 21:00
CreativanDevil
Pokud ti nájemce bude dělat problém a máš výpověď, můžeš udělat problém ty jemu. Ukonči odběr elelek… poslední
nerady 17.07.2018 19:11
nerady

Práce. Bydlíme v bytě tři kamarádi (chybí jen jerry) a je to můj první pronájem. Nevěděl jsem ještě co si mám hlídat atd. Takže jsem nic neřešil. Ale po posledních schůzkách kdy jsme dokonce podepsali výpověď k poslednímu srpnu tak jsem si začal počítat některé výdaje a poslouchat výhružky o nedoplatcích atd.

Elektřina a plyn jsou v pořádku. Ty jsem měl na sebe. Dokonce byli nějaké přeplatky.
Ale vodu a topení a služby si hlídá sám nájemce. A nechce mě pustit do informací ohledně toho kolik měsíčně platí. Jelikož se tu dělá roční zůčtování a k 1.9. se sem stěhuje jeho dcera, tak vůbec nevím jak vypočítají kolik příjde nedoplatek nebo přeplatek za vodu a topení. A nevím kde to mám zjistit jinak než se ho přímo zeptat. Zkusil jsem to párkrát ale na rovinu je to dutý člověk a nedá se s ním jednat (mimo to že si sem vždy přivede manželku a přes tu se nedá prostě mluvit, skáče do řeči a pindá a odskakují oba od tématu a nedávají žádné pořádné informace.

Za nájem 3+1 platíme zhrubá 17 tisíc (nájem moc neřeším) . a 4 tisíce služby (voda topení výtah atd atd) ... Elektřina, plyn a internet dohromady vydají na 1600 (s tím není žádný problém)
Ovšem nějak se ty částky za služby měnili a jednou jsme platili 5 tisíc jednou 6 tisíc ted zas 4 tisíce.
A já se chci vzpamatovat a začít si dávat pozor na všechno a v lepším případě ještě zjistit jak to s náma vlastně je a kolik vlastně platit jsme měli, musíme a budeme.

Ps: ty stavy měřáků zjistím kde ?
dostal jsem kontakt na nějaké družstvo. Tam mi řeknou kolik vlastně za co platím měsíčně a kolik mi může účtovat můj nájemce a jaké byli stavy ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru