Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejvýhodnější převod cizí měny

Zdravím. Za měsíc se vracím z letní brigády a budu mít u sebe větší množství Liber. Zajímalo by me jak je nejvýhodnější je směnit? Mám nějakých 1000£ v hotovosti a k tomu ještě 1500£ na účtu anglické banky. A řeším jestli si peníze z banky vybrat a přeměnit si je někde ve smenarne kde mají nejvýhodnější kurz a nebo jestli si mám peníze poslat na můj CSOB účet. Vsechno je spoplatněné-jak výběr z účtu tak poslání na účet/pak v csob příjem ze zahraničí. Máte nějaké rady nebo zkušenosti?

Předmět Autor Datum
Jednoznačně tohle: smena.ihned.cz Hotovost vložit na librový účet v ČSOB, na něj dostat ty libry z… nový
L-Core 28.07.2017 07:54
L-Core
Nejde to nějak jednodušeji? nový
The_Vajayna 28.07.2017 10:47
The_Vajayna
Chceš to výhodněji nebo jednodušeji? nový
jirka44 28.07.2017 11:59
jirka44
Jistě že jde. Ale místo pár halířů provize (odchylky od ČNB střed) zaplatíš za jednu libru kačku. V… nový
L-Core 28.07.2017 15:05
L-Core
Četl jsi jejich pravidla nebo jenom naříkáš? Není to nic, co by se nedalo snadno zvládnout. Každopá… nový
L-Core 28.07.2017 15:13
L-Core
Zdravím, potýkám se stejným problémem. Jen abych si to ujasnil, navrhujete vybrat všechny libry zde… nový
Ebri 01.08.2017 18:39
Ebri
Převést peníze mezi britským a českým librovým účtem určitě jde, poplatky (u obou stran) netuším, mě… poslední
L-Core 02.08.2017 12:49
L-Core

Jednoznačně tohle: smena.ihned.cz

Hotovost vložit na librový účet v ČSOB, na něj dostat ty libry z Británie (asi bude nejlepší je vybrat v Británii, převést sem a tady taky vložit do ČSOB). Pak si založit účet u Roklenu a směnu provést u nich. Mají účty u řady českých bank, převod je velmi rychlý.

Osobní zkušenost mám, převáděl jsem výrazně vyšší částku v USD a celé to trvalo (v rámci ČSOB, kdy jsem posílal Roklenu dolary ze svého dolarového účtu a na korunový dostal koruny) asi 2 hodiny (v pracovní den). Nedělal jsem to automaticky (pak může převod vyšších částek trvat i dva dny), ale přes makléře na dealingu Roklenu, aby to bylo co nejrychleji.

Vše mají dobře popsáno na stránkách.

[54-roklen-png]

Jistě že jde. Ale místo pár halířů provize (odchylky od ČNB střed) zaplatíš za jednu libru kačku. V případě směny sto liber bych to neřešil. V případě mnoha tisíc… rozhodni se sám :-) Já měl první směnu u Roklenu nad 5.000€, pod míň bych nikdy nešel, mám tedy kurzovou marži 0,12%. V bance/směnárně je to 3, 4, 5%…

Jiné takto výhodné směny pro obyčejný lid neznám.
Ještě můžeš stát někde v průjezdě a nabízel libry za třicet ]:)

Zdravím, potýkám se stejným problémem. Jen abych si to ujasnil, navrhujete vybrat všechny libry zde a vložit si je na nějaký librový účet v čr a poté provést směnu. Je i nějaká možnost, s tím že si ty libry ponechám na anglickém účtu, a převedu je do čr? Právě na ten librový účet, nebo to nejde? Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale v tomhle se moc neorientuji.

Nevíte zhruba jaký bude rozdíl v kč, když budu převádět 4k liber? Myslím, mezi směnou kterou navrhujete vy a běžným převedením peněz na český účet.

Děkuji za rady :)

Převést peníze mezi britským a českým librovým účtem určitě jde, poplatky (u obou stran) netuším, mělo by to být uvedeno někde v podmínkách a poplatcích vedení účtů (někde bývá volba mezi OUR, SHA a BEN).

Možná by šlo poslat Roklenu ty libry i z britského účtu, nepátral jsem. Zkusil bych tam napsat či zavolat, pokud to někde na stránkách nemají…

Pro mě je nejpohodlnější to posílat z účtů v (mé) české bance, kde žádné poplatky neplatím, více se o to nepotřebuji zajímat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru