Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plusove hospodarenie CR

Ja viem, ze v CR Babis nie je velmi oblubeny a nehovorim, ze je svaty a ze nerobi nejake cachre obcas, ale zda sa, ze pokial sa necarovalo nejako nekalo s cislami, ze odviedol dobru robotu a CR je po dlhsej dobe opat v pluse...a to nie malom.
Samozrejme opozicia (myslim, ze hlavne Kalousek) donho skakala, ze plusove cisla dosiahol, pretoze stat menej minal(investoval), ale pokial viem v medzirocnom porovnani vydavky statu vzrastli, takze sa mi nezda tento argument koser.
Je zaujimave, ze prijmy pramenili hlavne z lepsieho vyberu dani a pokial viem EET este nebezi tak dlho, aby to bol vysledok zrovna tohoto kroku, aj ked EEt urcite prinesie dalsie peniaze do rozpoctu, takze v roku 2017 moze CR dosiahnut este lepsi hospodarsky vysledok ako v 2016.
Este menej kradnut a moze byt z CR take nove Svajciarsko;o).

Předmět Autor Datum
No,nesouhlas. Babiš oblíbený je a od obyvatel sbírá body. Stačí nakouknout,jak si ANO vede v prefere…
kozakl 27.01.2017 09:28
kozakl
Ok neoblubeny je tu na poradni, ja ho naopak ako ekonoma celkom uznavam a jeho pristup sa mi paci. Z…
fleg 27.01.2017 10:55
fleg
Babiše vážně nemusím, je to populista, tunelář, lhář a podvodník. Ale uznávám, že KH+EET docela zamá…
touchwood 27.01.2017 10:16
touchwood
Ako potom vysvetlis medzirocny narast vydajov? Mas pocit, ze su to len prachy navyse, co sa "prezral…
fleg 27.01.2017 10:53
fleg
Ano, jsou to peníze, které se "projedly" (i když technicky to jako vyloženě špatný krok nevidím). A… poslední
touchwood 28.01.2017 17:11
touchwood
Souhlasim s touchwoodem. Ani ja Burese (to je jeho stbacke jmeno) nemusim, ale je pravda, ze je obl…
Redmarx N 27.01.2017 13:10
Redmarx N

No,nesouhlas. Babiš oblíbený je a od obyvatel sbírá body. Stačí nakouknout,jak si ANO vede v preferencích. Naprosto utíká kdysi oblíbené ČSSD. Je pravda,že s EET šlápl mnoha živnostníkům na kuří oko,ale globálně není pravda,že je neoblíbený.S tím kradením ... je třeba vytvořit podmínky,aby to prostě nešlo "jen tak".Zatím v tomto oboru daní,nikdo neměl uspokojivé výsledky,než právě Babiš. Proč jste ho ze Slovenska vyobcovali ? Že někdo stále upřednostňuje politické fámy před ekonomikou ?

Ok neoblubeny je tu na poradni, ja ho naopak ako ekonoma celkom uznavam a jeho pristup sa mi paci.
Ze je svina tak trosku tusim, vraj je pekny nervak a nejake aferky som uz zaznamenal, ale celkovo mam pocit, ze to minsterstvo vedie viac ako dobre.
My mame ties sikovneho ministra financii a sme v prdeli lebo ma populistickeho sefa, takze sme stale v hlbokom minuse (a tie sa tu moc neinvestuje).

Babiše vážně nemusím, je to populista, tunelář, lhář a podvodník. Ale uznávám, že KH+EET docela zamávaly s tzv. kreativním účetnictvím.

Nicméně, ty úspěchy v rozpočtu jsou tak trochu podvod.

- nevyčerpaly se rozpočty (jak české, tak kofinancování z EU)
- investiční činnost je v hlubokém útlumu (díky jistému pánovi jménem Bárta, který před mnoha lety zastavil všechny projekty), viz propady českého stavebnictví
- došlo k rozpuštění rezervních fondů do rozpočtu
- ekonomika roste a funguje (tj. příjmy se zvedly samy od sebe)
+ faktem je lepší výběr daní, ale není to nic zásadního, jak DPH, tak daň z příjmu

Ako potom vysvetlis medzirocny narast vydajov? Mas pocit, ze su to len prachy navyse, co sa "prezrali"? Ked hovoris, ze investicie sa vyrazne utlmili.
Inak mozem vyvratit kazdy tvoj argument;o).
- nevycerpane rozpocty, diskutabilne, ale rozpocty sa nevycerpavali vzdy, hlavne fondy z EU, ten problem mame aj u nas, takze tento argument mi moc nesedi.
- investicna cinnost v utlme...co potom sposobilo narast vydajov ak sa v roku 2016 neinvestovalo?
- rezervne fondy...vzhladom na velkost rozpoctu a prebytku je ich rozpustenie marginalne
- ekonomika rastie stale, uz niekolko rokov a napriek tomu sa to doteraz na rozpoctoch neprejavovalo, nemam pocit, zeby v roku 2016 nejako raketovo vystrelila
- ak vyber dani nie je nic zasadneho preco pri zvysenych medzirocnych vydajoch sa podaril taky obrovsky prebytok?

Ano, jsou to peníze, které se "projedly" (i když technicky to jako vyloženě špatný krok nevidím).

A zapomněl jsem dopsat, že příjmy byly záměrně podhodnoceny (nastaveny byly spíše pesimističtější odhady).

Když se podíváš na 2015, tak tam to uvidíš podobně, s tím rozdílem, že ekonomika v 2016 rostla ještě více a naopak eurodotace (vyžadující kofinancování z českého rozpočtu) byly poloviční.

https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_roz po%C4%8Det_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky_na_rok_2015

P.S.: nezapomeň taky, že např. 1000Kč nevydaných na podporu v nezaměstnanosti znamená naopak 1000Kč příjmů na dani z DPFO.

Souhlasim s touchwoodem.

Ani ja Burese (to je jeho stbacke jmeno) nemusim, ale je pravda, ze je oblibeny. Jeho ucelovy plusovy rozpoctovy podvod ho vynesl do cela popularity.

Co mi vadi opravdu hodne je jeho provazanost na dotace EU a tudiz se CR snazi byt za kadou cenu v EU dobre vnimana, v tom se mi mnohem vic libi Slovaci, ze aspon sem tam udelaji na EU dlouhy nos. Babis je navic dost vychcanej a tak si na lezeni EU do prdele nasel pohloupleho spolecnika Sobotku. Dohromady tak tvori skvele kocourkovske duo a ze by se diky temhle dvema CR nejak zvedalo, to si myslim, ze moc nehrozi. Spis je to tak, ze proste Babis neni az takovej traged jako byl Kalousek, proste jak se rika jednookej mezi slepyma kralem. Taky je otazka, jak moc se dari spis politikum navzdory, diky firmam a lidem v nich, co tu jsou.

Jinak ale ze by se treba v otazce tunelovani nejak razantne zakrocilo, to urcite ne. Delaj to lidem min na ocich, ale kradou porad. Mohl bych vypravet, ale nechci tu bejt uplne konkretni, sorry. Snad jen, ze pod ministerstvem kultury to jede a omlouvat to, ze to ridi ta lidovecka stenice, to je preci problem babisovcu a socanu, ze se s nima dali do holportu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru