Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 24 hodin dostupná úschovna klíčů v centru Prahy

Zdravím,

pronajímám byt v centru prahy krátkodobě cizincům přes Airbnb. Sám bydlím mimo Prahu a vlivem studia nejsem schopen nabídnout check-in v nočních hodinách, což ovšem může zajistit vyšší poptávku a cenu pobytu. Potřeboval bych najít nějaké místo, které je otevřené 24 hodin denně a je možné si tam uložit klíče od bytu, aby si je následně mohl host vyzvednou kdykoliv.

Zkoušel jsem hledat na internetu ale bohužel jsem nic co by vyhovovalo mým potřebám nenašel. Neznáte někdo nějakou nabídku úschovných schránek v centru Prahy , ideálně v severovýchodní části centra?

Díky

Předmět Autor Datum
Jestli jsi už něco našel, tak bys mohl znát orientační cenu takové služby a porovnat si to s cenou p… nový
TNT 22.11.2016 15:31
TNT
Úschovna zavazadel na hlavním nádraží. A nebo zmíněný elektronický (kódový) zámek. nový
JR_Ewing 24.11.2016 08:49
JR_Ewing
bohužel to by se musel vyměnit i zámek u vchodu a s tím by asi moc lidí ze společenství vlastníků ne… nový
barrrb 28.11.2016 01:21
barrrb
Možná jsi objevil díru v trhu. Nestálo by za to zkusit to využít? BTW: Co společenství vlastníků? Ne… nový
Yarda 29.11.2016 17:18
Yarda
Už to tak dělám 2 měsíce, v bytě se vystřídalo 7 lidí a zatím nikdo nic nenamítal. Já si myslím že u… nový
barrrb 29.11.2016 21:42
barrrb
Na nádražích bývaly i úschovní skříňky na kód (takové ty staré mechanické, kde se písmenový kód voli… poslední
ml1 23.02.2022 17:01
ml1
A což se domluvit na nějaké recepci v hotelu poblíž,že by za nějaký měsíční paušál nebo poplatek vyd… nový
Karel04 30.11.2016 08:04
Karel04
To mne také napadlo, zkoušel jsem obejít hotely a dokonce i bytové rezidence s nonstop recepcí v oko… nový
barrrb 30.11.2016 11:59
barrrb
No sousedi těžko,nikdo se nenechá v noci nečekaně budit a vyrušovat.Což nějaký podnik s vrátnicí v o… nový
Karel04 30.11.2016 14:04
Karel04
Mimo provedení služby ubytování je pro OP důležité mít kvalitní reference v systému a to mu dají jen… nový
TNT 30.11.2016 17:34
TNT
přesně tak, hledám něco spolehlivého, za co bych nárazově zaplatil třeba do stovky a klíče by tam mo… nový
barrrb 02.12.2016 22:36
barrrb
Jestli hledáte úschovu klíčů zkuste Keyguru cz - mají po praze spousty míst na předávání klíčů, někt… nový
Eva_Bemova 04.01.2018 12:36
Eva_Bemova
Ahoj, vyřešil jsi to nějak? Řeším stejný problém... Dík. nový
Roman B. 13.02.2022 23:29
Roman B.
Osobne bych to resil schrankou s kodovym zamkem dostupnou zvenku, pripadne bych rovnou namontoval ko… nový
Jan Fiala 14.02.2022 09:27
Jan Fiala

Už to tak dělám 2 měsíce, v bytě se vystřídalo 7 lidí a zatím nikdo nic nenamítal.
Já si myslím že určitě nějaký pronájem kódových bezpečnostních schránek funguje jen mají zřejmě špatnou reklamu protože ať hledám jak hledám tka nic nenacházím. Úschvona zavazadel není možnost protože tam to funguje na bázi klíče, nebo lístečku, což také ztrácí smysl.

Znám několik obchodních center, kde jsou úschovné schránky např. na těžší tašky nebo již provedené nákupy abyjste je nemuseli tahat sebou po obchoďáku a ty na kód jsou. Bohužel tyto obchodní centra zavírají nejpozději ve 12. Já bych potřeboval přístupnost 24/7

Na nádražích bývaly i úschovní skříňky na kód (takové ty staré mechanické, kde se písmenový kód volil otáčením šesti koleček). Ale abych pravdu řekl, tak jsem je už dlouho neviděl, naposledy když jsem tam koukal na šílené nedoplatky (řádově 1-3 tisíce) v kontrastu s tím že přijímá pouze 10 a 20 korunové mince (kdo s sebou nosí třeba 2000 ve dvackách) a dráha ručí za obsah do 500 korun, dražší věci jest zakázáno tam uschovávati (takže zaplatíte 1800 abyste dostali zpět něco, co má hodnotu max 500 korun, pokud jste ovšem dodrželi návod a smluvní podmínky). Bývaly v Holešovicích a na Masaryčce (na Hlaváku před rekonstrukcí taky), ale ani na jednom z těchto nádraží už nejsou. V Holešovicích je nějaký výdejní box (to jsem zjistil, když jsem si chtěl prohlédnout nové skříňky) na Masaryčce v těch místech neni nic.
Dalo by se taky s někým v domě dohodnout.
Ale dost by mě překvapilo, že by v dnešní distanční době nic podobného neexistovalo. Samozřejmě ošetřené tak, aby si tím nemohli teroristé posílat součástky bomb a podobně (skříňka na nádraží bývala alespoň podle detektivek k takovému použití velmi oblíbená).

To mne také napadlo, zkoušel jsem obejít hotely a dokonce i bytové rezidence s nonstop recepcí v okolí ale nikdo se něměl zájem domluvit. Vlastně pravda, v jednom hotelu mi řekli že klidně ale chtěli 2000 měsíčně, což je nato aby mi tam 2x za měsíc pohlídali klíče dost přemrštěná cena.. Všude mi navíc přišlo, že na mě nahlíželi jako na konkurenci a z toho důvodu mě odmítli... Stejnětak jsem se pokoušel domluvit s některými sousedy okolo ale ani ti na to nebyly ochotni přistoupit.

Mimo provedení služby ubytování je pro OP důležité mít kvalitní reference v systému a to mu dají jen spokojení klienti. Proto dotaz teď chápu kam cílí, hledá spolehlivé řešení předání klíčů s lowcost faktorem. Jako kdybych byl klient ze Západu a někde na vrátnici žebral o klíče, asi bych zpětně nenapsal dobrou referenci. Mám nejstaršího člena rodiny v systému vrátnic a žádný med to není, lidi se na vrátnici mění jak prádlo (jsou to zaměstnanci externí firmy, nízké mzdy, a proto jsou pracující důchodci vítáni), mají zdravotní problémy nebo se jim nechce dělat, z toho důvodu si tam přehazují směny, někdo je spolehlivý, někdo lempl s IQ brambory už od pohledu a tyhle mezilidské vztahy se nedají vyhodnotit z krátké návštěvy, natož jim rovnou hodit na záda nějakou takovou zodpovědnost. :-)

přesně tak, hledám něco spolehlivého, za co bych nárazově zaplatil třeba do stovky a klíče by tam mohli pod nějakým kódem ležet například jeden den... pravda je co už tu výše bylo zmíněno, je to díra na trhu, jelikož tímto druhem poskytování ubytování se začíná zabývat čím dál tím více lidí a myslím že drtivá většina z nich prostě přes noc tu možnost předat klíče nemá a i kdyby měli, tak je rozhodně pohodlnější je někam ve dne uložit a dát hostovi instrukce, než na něj do noci čekat... a samozřejmě by se nemuselo jednat pouze o klíče, jsou i jiné věci které by se tam mohli zanechávat k vyzvednutí... škoda že tímto způsobem nefungují ty zásilkové boxy co momentálně používajá alza nebo některé přepravní společnosti... já bohužel zatím nemám finance na vybudování podobného projektu v takovém rozsahu, aby to mělo nějaký význam...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru