Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dovolená pro kočku.

Nevím, kam svůj dotaz dát, snad sem, když chci zaplatit.
Řešíme s manželkou (mojí vlastní), kam letos na dovolenou. Nejlépe na wellness někam do lázní, tak na týden.
Problém je, že letos nebudeme mít hlídání pro kočku.
Je to bytová kočka, ven ji nepouštíme, nejvýše na chvíli na dvůr.
Můžete z vlastní zkušenosti poradit, kam bychom mohli jet i s kočkou?
[http://ekonomicka.poradna.net/file/view/12-d-jpg]

Předmět Autor Datum
Tak do lázní můžete jet do jakýchkoli, tam předpokládám s kočkou nepůjdete. Koneckonců takové lázně,…
Roker 17.02.2015 17:49
Roker
Udělejte kočičí guláš, přeci se nebudete až takhle omezovat kvůli zvířeti. Nebo ji prostě vyhoďte ně…
Rainy 17.02.2015 23:32
Rainy
Proč zhovadilost? Ty necháváš doma zvířata samotná bůhví jak dlouho? Prostě jen chtějí pro svou kočk…
Taria 18.02.2015 08:34
Taria
Pro všechny zvířata je nejlepší přirozený prostředí, což rozhodně není zvířecí hotel ani panelák. Zv…
Rainy 18.02.2015 17:35
Rainy
Jistě a ta mučená zvířata v těch panelácích strašně trpí, určitě to jsou vychrtlé kostřičky potažené…
Taria 18.02.2015 21:33
Taria
Nejčastěji vidím takové ty malé plemena psů, páníček si odejde do práce a nechá ho zamčenýho v chodb…
Rainy 18.02.2015 23:17
Rainy
To jsou ale kydy (zasvěcené informace o majitelích koček), na to snad ani nemá smysl reagovat.
L-Core 20.02.2015 21:03
L-Core
Mám psíka a dvě kočky a dvůr a zahradu cca 40 arů. Jedu-li někam pryč , stejně jim péči zajistit mus…
hynajs 21.02.2015 12:10
hynajs
Kdybych se měl rozhodovat mezi "dovolená" a "kočka" (a nešlo by to nějak skloubit), VŽDYCKY vyhraje…
L-Core 20.02.2015 20:57
L-Core
toho našeho perskýho hajzla nevidim třeba týden, poznám že je na živu a doma díky bobkům v kočkolitu…
kamzl 21.02.2015 14:43
kamzl
nějací příbuzní? sousedi? v krajním případě bych zkusil nějakého veterináře, nebo útulek,kterému jak…
kamzl 21.02.2015 14:40
kamzl
Zřejmě Yardu žádná odpověď neuspokojila a proto se neobtěžuje ani s reakcí :-)
Roker 25.02.2015 14:55
Roker
Zatím není na co odpovídat, nikdo s vlastní zkušeností se neozval. Z toho se dá třeba usuzovat, že t…
Yarda 25.02.2015 21:13
Yarda
"Něco jiného" než co? Jako přímo já zkušenost nemám, ale známý (a na základě toho jsem odpovídal) si…
Roker 25.02.2015 22:41
Roker
Máš jen dvě možnosti: ta první už byla popsána, ubytování se zvířetem se asi dá sehnat. Druhá: mohu…
hynajs 25.02.2015 23:00
hynajs
Dáš to na starost příbuznejm/známejm. Takhle to dělají snad všichni.
icepower32 26.02.2015 10:40
icepower32
Do guláše nebo do kamen.
Líčko 28.02.2015 20:10
Líčko
[http://www.modrykocour.cz/catgallery/48172_1453.jp g]
Yarda 01.03.2015 08:15
Yarda
:-D Jakym zpusobem ji budes pect ? Na divoko, na pepri, na pive? poslední
icepower32 01.03.2015 11:16
icepower32

Tak do lázní můžete jet do jakýchkoli, tam předpokládám s kočkou nepůjdete. Koneckonců takové lázně, kam byste s ní mohli asi ani nejsou.
Takže záleží na výběru ubytování. Hledejte takové, které poskytuje možnost ubytování s domácím zvířetem. Toufnu si tvrdit, že toto v podstatě v každém lázeňském městě najdete...

Udělejte kočičí guláš, přeci se nebudete až takhle omezovat kvůli zvířeti. Nebo ji prostě vyhoďte někde u cesty, však ona se neztratí a cestou domů si můžete pořídit roztomiloučký koťátko. Řešit, že kvůli kočce nemůžete na dovolenou je z mého pohledu zhovadilost.

Proč zhovadilost? Ty necháváš doma zvířata samotná bůhví jak dlouho? Prostě jen chtějí pro svou kočku to nejlepší, aby si sami mohli zajet do lázní, tak si ty své hnusné řeči nech. To, že nesnášíš zvířata neznamená, že je nesnáší i ostatní.
Ale abych nebyla OT, existují i různé zvířecí hotely, tak se koukněte po okolí, určit něco najdete. Nebo nějaký známý by mohl pohlídat kočku :)

Pro všechny zvířata je nejlepší přirozený prostředí, což rozhodně není zvířecí hotel ani panelák. Zvířata na dvoře / zahradě chápu, ale zavírat je v paneláku je, jak říkám, zhovadilost. Lidi omezujou sebe i ta zvířata. Pracuju jako technik, denně jsem u padesáti, šedesáti různejch lidí doma (v panelácích) a vidím, jak tam ty zvířata mučí. Jak říkám, radši sežrat, zvířata mají dotrpíno a nepřijdou nazbyt :-)

Jistě a ta mučená zvířata v těch panelácích strašně trpí, určitě to jsou vychrtlé kostřičky potažené kůží, co? nezačneš za chvíli plácat i něco jako, že lidé by se měli vrátit do jeskyní, jelikož bydlení v domech je týrání? Zvířata, co žijí doma, jsou zvyklá být doma a jsou spokojení a proč nemít doma příjemného společníka, který tě doprovází, kam se hneš? Radši sežer sám sebe, světu bude líp.

Nejčastěji vidím takové ty malé plemena psů, páníček si odejde do práce a nechá ho zamčenýho v chodbě, kde má pelech, misku s vodou a záchod, pokud nesere rovnou na zem a páníček to neuklízí, jak se vrátí domů (což je běžná praxe). Jestli si myslíš, že ležet od 7 od rána do 5 do odpoledne na pochcané zemi v místnosti 1m x 3m tomu psovi nějak prospívá, tak prosím. Kočky si nejčastěji pořizují 80 důchodkyně, jejichž manžel je po smrti a nechtějí být samy <- to se dá ještě pochopit. Druhý největší poměr majitelů koček jsou většinou sociálové, kteří koupí jeden písek ročně a mění ho, až když kočka sere na strop. Co kočka dokáže vyloudit za smrad je nehorázné - smrdí to i sociálům, ti kočky poučují většinou kopanci, tudíž je kočka 90% času někde zalezlá a snaží se neukazovat a při první možnosti zdrhne ze dveří. To stejné platí pro napůl šílené lidi, které baví jen koťata a proto mají doma 120 různě starejch koček. Než vychrtlé kostřičky potažené kůží jsou to právě důchodci přežrané kočky, které už nemají sílu ani chodit a plazí se jak had po infarktu. Docela oblíbené jsou i želvy, na které bohatě postačí papírová krabice. Příběh želvy je takový, že se koupí, strčí se do zmíněného boxu, každý přestupný rok se pokropí trochou vody a za 140 let umře. Kdybych to měl brát na procenta, tak 70 procentům zvířat, co v práci vidím by bylo mnohem lépe, kdyby je někdo sežral. Lidé do jeskyní? To zní jako argument hodný odpovědi (nebo ne? [ne]). A příjemného společníka? Většině lidem stačí jinej člověk. S tebou to asi nebude tak jednoduchý, zníš, jako řádná, pološílená raketa. A ještě jednu věc - Zvířata, co žijí doma, jsou zvyklá být doma a jsou spokojení. Já se taky můžu celej život živit jen medem, ale spokojenej z toho nebudu. Hádám, že máš doma kočku. Vezmi ji a běž s ní před dům, tam ji polož a sleduj, jak spokojená s tebou byla. Raketo.

Mám psíka a dvě kočky a dvůr a zahradu cca 40 arů. Jedu-li někam pryč , stejně jim péči zajistit musím - sami se neuživí. Poznatek: kůra z jabloní ani višní jim nechutná.
Buď se k nim pán chová slušně nebo ne - činžák nečinžák.
Jinak vypuštění kočky nebo psíka do volné přírody bez možnosti návratu znamená rozsudek smrti - uživit se už po staletích domestikace nedokáží.

Kdybych se měl rozhodovat mezi "dovolená" a "kočka" (a nešlo by to nějak skloubit), VŽDYCKY vyhraje kočka. Pořád věřím, žes to psal jen úmyslně provokativně a nemínil vážně.

My tohle vyřešeno máme, švagr má barák vedle našeho, synátor na vedlejší ulici, není problém zaskočit. Stejně se někdo musí starat i o králíky. A naše kočky můžou dovnitř/ven, kdy chtějí. Chtějí ale v 95% spíše dovnitř.

nějací příbuzní? sousedi? v krajním případě bych zkusil nějakého veterináře, nebo útulek,kterému jak řikáte zaplatíte za dobré zacházení a hlídání.

Při nejhorším hodně kočkolitu,schovat kytky aby je neožrala a dostatek jídla a vody a můžete vyrazit.

"Něco jiného" než co? Jako přímo já zkušenost nemám, ale známý (a na základě toho jsem odpovídal) si bral s sebou, když jeli do termálů nějakého "bojového psa" (já říkám "bojový pes" psovi, který se pořád bojí) tuším to byl Jorkšír a řešili to penzionem s možností "ubytování s domácím zvířetem". No a jak jsem psal, ten je snad v každém lázeňském městě (nevíme ani kam chceš jet, jinak bych ti vyhledal konkrétní ubytování), bývá to i jeden z atributů, který si můžeš "začeknout" když vyhledáváš ubytko, takže to bude právě asi docela běžné,nemyslíš? Předpokládám, že nehledáš lázně kam můžeš s kočkou dovnitř, nebo ano?
Takže jakou radu jsi si představoval?

Máš jen dvě možnosti: ta první už byla popsána, ubytování se zvířetem se asi dá sehnat.
Druhá: mohu předat mé bohaté zkušenosti, ale ty by napadly každého: ukázat spolehlivému kamarádovi nebo příbuznému nachystané papání, misky, kočičí záchod a předat klíče. Flaška bude odměnou.
Pokud spolehlivého a ochotného kamaráda nemáš, nějaká hodná starší paní, kterou nebaví jen čumět na televizi a chce si trošku přivydělat, se přece musí najít. Kočky domácí se bát nemusí.
To jsem vlastně ani nemusel radit, určitě jsi nad těmito postupy přemýšlel.
Vícero způsobů jaksi už není (leda zůstat doma a věnovat se poezii nebo matematice, kočička bude fandit :-D )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru