Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítačový klub

Dobrý den,

Chtěl bych od Vás, čtenáři, slyšet objektivní názor na následující nápad.

Chtěl bych si založit počítačový klub, ve který by mohli moji klienti využívat pro následující činnosti:
Hraní na PC/Konzolích (prosté hraní + časté turnaje)
Hromadné sledování herních streamů
Podnikatelské prezentace
Návštěvu kurzů práce s pc
A nebo prostě jako prosté sociální místo, ve kterém naleznou lidi se stejnými zájmy - počítače.

Podnik by se nacházel ve městě s cca. 11 tisíci obyvateli a byl by to jediný podnik tohoto zaměření v okrese.

Záležitosti financí a vybavení mám již naplánované, jen mě zajímá názor lidí, kteří nejsou z mého okolí. Vím, že něco jako počítačová herna nemá velkou (možná žádnou) šanci na vytvoření uspokojivého zisku, ale na základě skutečnosti, že nic takového v okrese není si myslím, že by se to uchytnout mohlo.
Tak, jaký je Váš názor, popřípadě máte nějaké nápady se kterými byste se byli ochotni podělit?

Předmět Autor Datum
Obávám se, že narazíš na loterijní zákon.
jirka44 13.02.2015 09:06
jirka44
před 10-15 lety by to byla asi paráda. Dnes když má každý to samé v podstatě doma (připojení k inter…
Araneus84 13.02.2015 15:47
Araneus84
Souhlasim, prodelas na tom kalhoty. Dneska je uz kvalitni internet za hubicku. Ono neni nahoda, ze i…
helemese 18.03.2015 14:47
helemese
Časy kdy jsme chodili do herny za 10kč/h a občas se i čekalo než se uvolní místo jsou nenávratně pry…
an0nym 05.02.2016 15:25
an0nym
1/Hraní na PC/Konzolích (prosté hraní + časté turnaje) Hromadné sledování herních streamů Moc bych t…
Karel04 05.02.2016 23:13
Karel04
Záleží,je-li to dobročinná akce pro místní důchodce,nebo pro omladinu,která si příjde zapařit.Kolik…
pedrosso 06.02.2016 08:27
pedrosso
Tohle téma mi připomnělo Terminal bar v Soukenické. Zajímavé místo. Pamatujete někdo?
lost johnny 13.02.2016 22:14
lost johnny
No jo,před šestnácti lety ale taky krachli.
pedrosso 14.02.2016 08:01
pedrosso
Dokud trval, a trval dlouho, bylo to unikum. Vlastní ústředna a vysílače, promítací sál s filmotékou…
lost johnny 14.02.2016 13:56
lost johnny
Jo,tehdy to byla fakt bomba. poslední
pedrosso 14.02.2016 14:55
pedrosso

před 10-15 lety by to byla asi paráda. Dnes když má každý to samé v podstatě doma (připojení k internetu a tím pádem možnost účastnit se jakéhokoli turnaje kdekoli a s kýmkoli) je to dost riziková investice a počítám, že bys tam měl dost prázdno...

Souhlasim, prodelas na tom kalhoty. Dneska je uz kvalitni internet za hubicku. Ono neni nahoda, ze internetove kavarny a vsemozne herny zanikaly v minulosti a zadne dalsi nevznikaji.

Hrat se muze doma, turnaju se na netu porada spousta. Sledovat streamy muzu opet doma. Proc kvuli tomu nekam smatlat a jeste nekomu platit.

kurzy a podnikatelske prezentace mozna, ale na to existuje spousta specializovanych firem.

Socialni misto mozna, ale v tom pripade spis jako krouzek, rekl bych spis neziskova organizace, ktera bude zaroven vzdelavat treba mladez ci seniory (aby ti treba pomohlo mesto). Nicmene ani v tom dneska nevidim velkou budoucnost. zakladni kurzy delaji i pracaky vcetne nejakeho certifikatu. Zbytek se shlukuje spis virtualne na facebooku apod.

Mozna snad jeste v nejakym vetsim meste bych tomu verit mohl. Spojit to s nejakym posezenim,kavarnou,barem, nalakat do hezkeho prostredi studenty, kteri krom posezeni u piva by si nekdy treba zahrali neco...mozna. Ale prioritne to pojmout jako hospodu/bar v nejakem vetsim,idealne studentskym meste. Pocitacove tema pak jako sekundarni. Ciste jen jako nejaky pocitacovy klub, na to bych rychle zapomnel, to vydelavat nebude.

Časy kdy jsme chodili do herny za 10kč/h a občas se i čekalo než se uvolní místo jsou nenávratně pryč. Dostupnost a rychlost internetu je naprosto na jiné úrovni než dříve, takže každý může hrát v pohodlí domova a když už se chce parta sejít při dnešních rychlostech utáhnu na lince klidně 10 počítačů a můžeme vesele hrát doma. Dle mého to nemá velkou šanci na zisk ale kdo ví třeba se poštěstí :)

1/Hraní na PC/Konzolích (prosté hraní + časté turnaje)
Hromadné sledování herních streamů

Moc bych tomu šanci nedával.Praví pařani budou hrát doma a nebudou se zdržovat kecáním o hrách.A když budou v klubu i hrát,nebudou pít a nic nevyděláš.A platit nějak moc za to hraní se jim asi nebude chtít,když to doma mají zadarmo a na svém stroji se svou milovanou herní myší.
2/Podnikatelské prezentace
Návštěvu kurzů práce s pc

To už možná ano,ale musíš sehnat firmy,které budou mít zájem a obsadí to.
Jednotlivců asi moc nebude,dneska si každý myslí,že na PC umí všechno a zbytek ho doučí Google.Takže tisícovku za to nedá.A učit třeba důchodce zapnout počítač a jezdit a klikat myší Tě taky neuživí.
3/A nebo prostě jako prosté sociální místo, ve kterém naleznou lidi se stejnými zájmy - počítače.
Když budeš mít žízeň,půjdeš nebo pojedeš přes celé město nebo okres do počítačové hospody?Možná občas někdo nebo jen jednou na zkoušku.
Ale hodně štěstí,třeba se uchytíš.Jen do toho ze začátku moc neinvestuj,ať neproděláš.A napřed si zkus předem sehnat zájemce o ty kurzy,ať víš,jak to pak půjde.Počítej ale s tím,že se mohou ptát,jaké na to máš lektory a s jakými tituly a vzděláním.

Záleží,je-li to dobročinná akce pro místní důchodce,nebo pro omladinu,která si příjde zapařit.Kolik budeš mít PC míst,jaké vybavení ? Pokud tam budeš chtít dostat "profíky",tak za JEDEN špičkový PC budeš muset dát minimálně 30000.- A počet hráčů - budu při zemi 10 - 15. Tak půl milionu jen vstupní investice,zbytek režie,určitě internet 100 Mb/s. No,tak na úvěr přes půl milionu a návratnost ..... ?

Dokud trval, a trval dlouho, bylo to unikum. Vlastní ústředna a vysílače, promítací sál s filmotékou tehdy nesehnatelných kusů, interiér od Šípka, Tarantino a Kurosawa jako kulisa z monitorů na zdech, suterénní přítmí se svitem monitorů jako od Gibsona, pořádání Shocknights v Roxy... Taky to stálo desítky milionů dolarů. Kde je na takovou v podstatě zábavu sehnali? Dodnes si nemyslím, že něco vydělali, spíš to byl sociální projekt někoho s neomezeným rozpočtem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru