Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ceny za sluzby ked zacinam

Dobry den. Zacinam podnikat v oblasti maserstav. Stojim pred otazkou ci dat nizsie ceny od zaciatku alebo dat ceny ako konkurencia? Nechcem upadnut ako ty co dvaju ceny cez zlavomaty a potom sa cuduju, ze nemaju z coho zit. Uvedomujem si, ze nedokazem urobit viac masazi za urcity cas preto sa musi ceny pohybvat podla nakladov a miery zisku.

Za odpoved dakujem DODO
Zmena kategórie, pôvodne: Marketing (fleg)

Předmět Autor Datum
Cena nie je pri masazi to podstatne a nepoznam nikoho kto by porovnaval ceny s konkurenciou. Na masa… nový
fleg 10.06.2013 08:48
fleg
Je to tak, jak píše kolega fleg - masáže jsou individuální služba, kde ani tak nezáleží na tom, koli… nový
Kurt 10.06.2013 14:02
Kurt
Dakujem za povzbudenie. Aj ja si myslim, ze je lepsie urobit jednu masaz poriadne. poslední
bobor 13.06.2013 20:30
bobor
Je to jako s prodejem čehokoliv, laciný může vyvolat pocit aušusu, drahý si zas nikdo nekoupí, zlatý… nový
TNT 10.06.2013 14:52
TNT

Cena nie je pri masazi to podstatne a nepoznam nikoho kto by porovnaval ceny s konkurenciou. Na masaze sa vzdy chodi na zaklade odporucania. Mam zakaznicku, ktora zacinala pred rokom a okrem www stranky, ktoru som jej spravil dala este reklamu do tlacenych letakov, ktore sa potom roznasali po schrankach a pomohlo jej to pri rozbehu.
Idealne je zacat robit v okruhu znamych, ak si dobry urcite sa pochvalia niekde a zacne sa to postupne nabalovat. Ak niekto k tebe zacne chodit a bude spokojny bude chodit len k tebe a nikde inde.
A ci mas cenu 10 alebo 15 eur rozhodovat nebude.

Je to tak, jak píše kolega fleg - masáže jsou individuální služba, kde ani tak nezáleží na tom, kolik si za ní řeknete, ale jak kvalitně jí provedete - je to podobné jako třeba kadeřnictví. Pokud budete mít dobré reference, budou k vám lidé chodit a vy můžete zvýšit cenu (to proto, abyste se z toho masírování nezbláznil a neoddělal si své vlastní zdraví) - pokud o vás ti, kteří masáž absolvují, začnou říkat, že to neumíte, můžete chtít klidně 2 eura za hodinu a nikdo normální k vám nepřijde.

Je to jako s prodejem čehokoliv, laciný může vyvolat pocit aušusu, drahý si zas nikdo nekoupí, zlatý střed je držet se konkurence v okolí přidávat marketingový triky - letáky, jednorázové slevy na první návštěvu nebo věrnostní program.
Docela by mě zajímalo jaké máš současné zkušenosti s masírováním. Jestli právě nebudeš zkušenosti nabírat ještě na začátku tohoto podnikání. Zcela běžně dnes najdu inzeráty na ostříhání vlasů zadarmo - má to smysl, ti lidé se to někde musí naučit, a nejjednodušší je to za chodu a na reálných živých lidech :-) Je to pak o tom co chceš dělat ty dny, když ti nikdo nevolá, nepíše, nikdo nechodí......

Jelikož taky chodím na masáže vidím to následovně - v jednom malém městě je relativně dobrý masér ze staré školy za 200Kč na hodinu, znám ho léta. V Praze znám dva maséry v lacině pronajmutých prostorech dělají cca 400Kč/h dělají i takové věci, které jsou pro mě už hogo-fogo, jako masáže s kameny a jinými věcmi a za to si řeknou o kilo víc. Zkusil jsem i náhodně maséry ve sportovních centrech, obecně jsou dražší asi hlavně kvůli nájmu, a kdomě těch tří masérů mi zatím nikdo nepadl do noty. Mám 2 kamarádky co chodily na zdravku, chvíli šly makat do nemocnice, udělaly si za pochodu kurzy fyzioterapie chtěly dělat masáže doma, chvíli to dělaly asi 1 rok a 1,5roku. Dnes jsou zase v nemocnici, a jak slyším tak si tím načerno přivydělávají. Podnikání není pro každého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru