Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Podvod vám prodraží účet za telefon. Stačí dostat neznámou SMS

PRAHA - Desítky Čechů se staly obětí podvodu, když dostaly nevyžádanou SMS zprávu, odpověděly na ní a přišly tak o peníze. Mobilní operátoři si přitom „myjí ruce“ a podvodné prémiové SMS účtují.

http://byznys.lidovky.cz/novy-podvod-vam-prodrazi- ucet-za-telefon-staci-jen-otevrit-neznamou-sms-1og -/moje-penize.asp?c=A121107_180828_moje-penize_mev

Novinka to dávno není, nicméně stále je provozována.

Předmět Autor Datum
Pro me to novinka je, prijde mi to jako hoax, nemuzu proste dostat SMS a zaplatit za ni bez objednav…
RedMaX 28.04.2013 23:04
RedMaX
V tomto podání to je "hoaxovité". Já k tomu jednou četl nějakou diskuzi a byla tam nějaká finta s ak… nový
Kráťa 29.04.2013 02:21
Kráťa
Svet je snad jeste v poradku... Tim myslim, ze vlastnim podvodu (reakci) predchazela akce. Neni to t… nový
Alfonz.SPO 29.04.2013 20:34
Alfonz.SPO
Nadpis je pekne zavadzajuci, treba totiz na tu SMS aj odpovedat. poslední
nl12345 30.04.2013 10:50
nl12345

Pro me to novinka je, prijde mi to jako hoax, nemuzu proste dostat SMS a zaplatit za ni bez objednavky, pokud by to slo, tak je treba podat trestni oznameni na cesky telekomunikacni urad, protoze to je zcela zrejme poruseni telekomunikacnich pravidel, za jejichz dodrzovani je prave CTU zodpovedny. Jina situace by byla, kdyby si lidi tu premiovou SMS objednali a to treba i nejakym podvodem nevedomky, to pak musi resit soud, ale porad je tam treba nejaka aktivita ze strany obeti, ne prosty prijem SMS.

V tomto podání to je "hoaxovité". Já k tomu jednou četl nějakou diskuzi a byla tam nějaká finta s aktivitou. Pouze to, že přijde SMS je blbost. To by to rozeslali na milon čísel a odletěli do JAR.
Byla tam myslím finta "potvrďte výhru" a důvěřiví odeslali tím potvrzením SMS za 90 Kč, nebo to odsouhlasili při nějaké registraci na webu - už si to nepamatuji.

Svet je snad jeste v poradku...
Tim myslim, ze vlastnim podvodu (reakci) predchazela akce. Neni to tak, ze byla jen reakce bez akce
Svet je snad jeste v poradku...
VERIM TOMU

Podle propagačního videa společnosti Dimoco tato služba slouží k jednoduché platbě za internetový obsah, například za hudební skladbu. "Telefonní číslo a IP adresa je detekována automaticky. Platební proces odstartuje skrze jediný klik," vysvětluje na videu.

http://mobil.idnes.cz/kauza-premium-sms-dimoco-0xm -/mob_tech.aspx?c=A121111_183744_mob_tech_hro

Moje matka vyplnila IQ test a odeslala na tel.9030999 sms za 99kč - toho si byla vědoma..ovšem nyní,po dvou měsících,jí operátor naúčtoval opět 99Kč za sms,odeslanou na jiné číslo 90703099 - zřejmě je to nějak propletené a měli její číslo nadále v databázi.Matka si nakonec vzpomněla,že jí nedavno dorazila sms s požadavkem,aby ohodnotila služby Vodafone od 1-5 a poslala to zpět! a hle: nebyl to vodafone,ale zase ten samý patrně podvodník!

Poror na toto číslo!! Je to z web. portálu, který Vám chce ukázat při nahrání Vaší fotografie jak budete vypadat za 20 nebo 30 let. Toto se uvádí na facebooku ve sloupečku reklamy. Zatím co Vy to berete jako bezplatnou službu po zadání veškerých údajů se Vám zobrazí že musíte odeslat za 0,99 Kč kód, který Vám v sms vybere kód pro zadání do požadovaného okénka, aby se Vaše fotografie zpracovala. Vy si samozřejmě řeknete to není nic moc položka. Jakmile Vám přijde sms s kódem nestačíte zírat, že cena za sms je 99 Kč a POZOR to není vše. Fotografii odeslat nejde, protože se okamžitě objeví že je potřeba zadat ještě jeden kód to znamená, že je třeba odeslat další sms. To už jste ale dožraní na to, aby jste podstoupili další takovou hloupost za kdo ví jakou cenu!! Bohužel, chtěla jsme rozeslat mezi všechny známé upozornění aby se to šířilo dál ale stránku nemohu dohledat.

90703099

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru