Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodloužená záruka

I když už má tazatel problém vyřešený, tak přesto dám svůj názor pro další nakupující.

Některé prodejny čí výrobci dávají sami prodlouženou záruku na nějaké zboží a zboží není i s touto prodlouženou zárukou dražší, než v jiných obchodech, kde jí nedávají(kdysi to tak míval czc.cz Proč? Protože si jsou jistí kvalitou, že nebudou mít po 24,5 měsících příliš mnoho závad.

Naopak, zboží, u kterého se nabízí prodloužená záruka za příplatek, tak je jasné, že se bude kazit. Ne v masovém měřítku, ale počítá se s tím. A proto mají ty podmínky takové, pro zákazníka příliš ne výhodné. Člověk tedy zaplatí za záruku navíc, a pak stejně zboží nepoužívá, nebo si najdou něco, proč záruku neuznají.

A taky, že zboží se nekazí na konci záruky, jak se často traduje. Ale v prvních chvílích používání. Takto jsem už reklamoval mnohokrát(10x? ) . Naproti tomu, reklamaci kolem 24 měsíce jsem zažil jednou. Štěstí pro mě, že to bylo 23 měsíců od zakoupení .Byl to displey na sporáku, bez kterého nefungoval. Sporák(elektrický) je vcelku jednoduchý přístroj ,ale displey z něho dělá hi-end technologii. Tu si běžný kutil neopraví. Topnou spirálu jsem za 10let měnil 2x . Jednoduchá záležitost.
Moje švigra a mí rodiče ještě poruchu kolem 24měsíce nezažili. Nedávno jsem se o tom bavil s kámošem(vcelku mladá domácnost) a taky nic. Tito měli reklamace jen z počátku, nebo asi do třeba 18měsíců.

A hlavně, naprostá většina všeho možného pojištění je obchod se strachem. Hlavně úrazové a ta prodloužená záruka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny