Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tato činnost švarc systém?

Už jsem zjistila, že švarc systém to není. Žádný rozhodný bod to totiž nedefinuje. Spadá to do outsourcingu. Dám sem typické otázky Inspekce práce a hned na ně odpovím.
Jaká je vaše pracovní doba? Pracovní dobu si vybírám sama podle svého uvážení, vybírám si, který den chci pracovat a kolik hodin. Nejsem pod nikým podřízená, aby mi určoval pracovní dobu. Vystupuji jako samostatná jednotka za účelem dosažení zisku, na svoji odpovědnost, pod vlastním jménem a s tím souvisí i obrovská volnost ve všem, ale samozřejmě také povinnosti. Když udělám málo práce, vydělám málo a naopak. Vše si rozhoduji jen sama a nikdo na to nemá vliv.
Jak se eviduje vaše pracovní doba? Kontroluje ji někdo? Žádnou pracovní dobu nemám, jen pracuji v systému a mám přehled jak dlouho jsem se kterému dílu věnovala a kolik za to mám.
Kdo vám stanovuje úkoly? Objednatel dá návrh ke každému jednotlivému dílu, ale je na mě, jak si výslednou práci upravím.
Kdo kontroluje vaši práci? Mám s objednatelem smlouvu o dílo a jelikož je práce telefonického charakteru, tak se má práce poslouchá, jestli je vše v pořádku a jestli jsem se něčeho nedopustila, měla bych pak problémy já. Ale jinak je vše na mě, vím jaká je náplň mé činnosti a vím jak to dělat správně, neustále získávám informace, abych vykonávala vše podle zákona a bylo vše v pořádku.
S kým dalším spolupracujete na pracovišti nebo mimo toto pracoviště? S nikým. Jedu jen sama na sebe jako samostatná jednotka a odvádím práci podle svého nejlepšího vědomí a přesvědčení.
Jaká je vaše mzda? Žádná mzda neexistuje. Mám s objednatelem Rámcovou smlouvu o dílo a dohodneme se na platebních podmínkách při každém díle.
Pracuji z domova, používám své vlastní prostředky k práci, vybírám si kdy budu pracovat, jsem samostatná jednotka, šs toto nenaplňuje. Takto pracují i IT a další a šs to není. A ještě na závěr dodám, že si najdu ještě jednoho objednatele a budu fakturovat dvěma a doba vystavení faktur a doba splatnosti budou v jiné dny v měsíci než od toho prvního.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny