Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stěhování do zahraničí

Ahoj, jsem OSVČ v ČR, ale už nemám žádné zakázky, mám to tak abych pokryl oficiálně zdravotní a sociální pojištění. Nemám žádné zakázky protože se ucházím o práci (zaměstnání) v zahraničí (EU), protože se tam chci přestěhovat, partnerka tam již bydlí a pracuje. Dostal jsem pracovní nabídku a plácli jsme si, brzo podepíšu pracovní smlouvu a cca za měsíc začnu pracovat. Chci se zeptat, jestli existuje nějaký správný postup věcí při vyřizování příslušné byrokracie. Chci tento přesun udělat plynule a bez zbytečností, tj. uvažuju nad tím takto:
- v mezidobí pošlu na ŽÚ Změnový list s přerušením živnosti ke dni nástupu do nové práce - oni si tuto informaci pak předají dále na ZP, ČSSZ a FÚ, že ano? - ale můj předpoklad tedy je, že soc. a zdrav. mám tedy pořešené kompletně
- před nástupem (tady si nejsem přesně jist kdy to udělat) si půjdu na radnici zaregistrovat rezidenci (již pronajímáme byt - jak jsem říkal, partnerka zde již žije), vzhledem k čemuž mi v cílové zemi vznikne povinnost obstarat si zdejší zdravotní pojištění - to znamená, že navzdory předchozímu bodu budu muset tuto skutečnost zvlášť řešit s mou ZP?

A moje představa je taková, že pokud toto udělám, mám pokryto vše, co potřebuju. Vše je v rámci EU. Budu moc rád, kdyby mě někdo případně doplnil, přidal nějaké uporoznění nebo poukázal na chyby v tomto přístupu, protože tyto věci mi jdou nějak přes hlavu..

Díky moc!

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru