Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jake pujcky vybrat

Zdravím, jsem v obtízne situaci, kdy mi zvedli najem cenu za energie a materska mi nestaci, uvazuji o pujcce, ale vubec se v tom nevyznam, mohl by nekdo poradit?

V bance mi neupjci, tak jsem hledala nejake rychle pujcky - nasla jsem pujcky viva-credit.cz/... nebo rychlopujcky.eu/... nebo flexifin.cz/... mate někdo zkušenosti?

Děkuji.

Novotná

Předmět Autor Datum
Snaž se obrátit na někoho z rodiny. Při ostatních půjčkách se dostaneš do dluhové pasti, z které při… nový
nerady 26.11.2022 09:38
nerady
Žádná půjčka není výhodná a nebankovní půjčky tuplem ne. Navíc bydlení, energie, to jsou paušální op… nový
RedMaX 26.11.2022 10:39
RedMaX
RedMax to popsal přesně, přečti si několikrát poslední odstavec a zamysli se, jak bys to dokázala sp… nový
Karel04 26.11.2022 11:40
Karel04
Zkus se obrátit na nějakou sociálku nebo někoho takového. Teď jsou plné zprávy jak stát pomáhá lidem… nový
Yarda 26.11.2022 11:53
Yarda
Takže to chápu dobře, že jsi na mateřský a nemáš z čeho platit běžné měsíční výdaje ale uvažuješ o p… nový
virten 26.11.2022 21:35
virten
Půjčkou naprosto nic ve své situaci nevyřešíš - a tím tuplem nebankovní půjčkou, která je cestou do… poslední
L-Core 26.11.2022 21:46
L-Core

Žádná půjčka není výhodná a nebankovní půjčky tuplem ne. Navíc bydlení, energie, to jsou paušální opakující se platby. Nestačí ti peníze jednou, nebudou stačit opakovaně, půjčkou to nevyřešíš. Pomoc v nouzi zajišťuje sociálka nebo úřad práce, obvolej je a zjisti, kolik ti mohou přispět. Zároveň hledej, jak na nájmu a energiích ušetřit, přestěhuj se do levnějšího bydlení, sniž spotřebu energií. Hledej, jak snížit další výdaje. Dítě má snad i druhého rodiče. Je jasné, že jeden z vás s ním musí být, ale ten druhý by měl uvažovat o nějaké dočasné brigádě navíc, abyste se půjčce než věci pořešíte, vyhnuli.

V podstatě, pokud to banka vyhodnotila tak, že ti nepůjčí, tak je to právě proto, že bys spadla do dluhové pasti a nebyla to schopna bance vrátit. U nebankovní půjčky se stane to samé, akorát je nezajímá, že nebudeš mít jak splácet, ale pošlou na tebe exekutora či vymahače a skončíš mnohem hůř. Věř bance, že umí počítat a spočítali to s půjčkou dobře!

RedMax to popsal přesně, přečti si několikrát poslední odstavec a zamysli se, jak bys to dokázala splácet. Ty nebankovní společnosti zajímá jen zisk, na nějaké problémy a děti ohledy brát nebudou, takže můžeš skončit s exekucemi a na ulici. A tam už se může v některých případech jednat i o odebrání dětí. Nebo v azylovém domě, kde je tuším zase pobyt časově omezený.

Takže to chápu dobře, že jsi na mateřský a nemáš z čeho platit běžné měsíční výdaje ale uvažuješ o půjčce, kterou budeš muset splácet pravidelně několik měsíců (let) přičemž ty měsíční náklady budou pořád stejné ? (Minimálně třeba rok, než se trošku uklidní ceny energií - pokud vůbec ?) Tak to není moc chytrý :)

Půjčkou naprosto nic ve své situaci nevyřešíš - a tím tuplem nebankovní půjčkou, která je cestou do pekel či pod most, stav se na úřadě práce, vybav si příspěvek na bydlení.
Vláda slíbila, že nikoho nenechají padnout, tak snad to vyjde. A vím, vybavovat to papírování kolem toho může být docela opruz, existují snad i nějaké bezplatné poradny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru