Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak založit účet u Trinity banky

Uživatelské jméno jsem našel v dokumentaci. Přihlašuje se do IB přes jméno a heslo, obojí jde změnit, datum narození a potvrzovací SMS.

Samotné IB je opravdu jednoduché. Je podobné IB od FIO, ale je na kost oholené od všech funkcí. Nevadilo by to, ale hned při první "prohledávací" návštěvě, kdy jsem všechno zkoušel a rozklikával, mi to spadlo a musel jsem se přihlašovat znovu.

Stejně tak je poněkud hloupé, že stejně jako v IB u FIO a AirBanky máte červenou ikonku zaslaných zpráv a dokumentů z banky, ale narozdíl od zmíněných bank je obtížné se červené ikonky zbavit. Proč si toho vůbec všímat? Čtu si zprávy z banky, které mi banky do IB zasílají a když tam vyskočí notifikace, hned vím, že mi něco přišlo a že si to mám přečíst. U Trinity to jde také, ale předtím musíte všechny staré zprávy banky rozklikat, aby se označily jako přečtené. Ovšem ty zprávy vám nechodí ode dne založení účtu, ale při zřízení IB se tam nahrají ode dne založení banky, musel jsem tedy rozklikat 29 zpráv! A to je tady banka teprve 3 roky. Co budou dělat noví klienti za další tři roky, budou rozklikávat 60 zpráv?

Prostě není to špatné, ale před Trinity je ještě hodně moc práce, nemluvě o tom, že v dnešní době by byla lepší aplikace s bankovním klíčem, kterou by se potvrzovaly bankovní operace než-li to dělat přes SMS, které jsou v dnešní době zranitelné. Samozřejmě by ale aplikace musela umět rootnutý smartphone jako to umí některé banky a to FIO, AirBank, Creditas, Hello Bank a mBank.

--------
Ještě jednu myšlenku bych k tomu měl: Když je pro některé banky tak těžké autorizovat operace, vyžadují nesmyslné požadavky nebo to vůbec neumí, proč pro generování kódů prostě nepoužívají standardní dvoufaktorovou autentizaci OTP, kterou umí jak Google, tak Microsoft přes jejich aplikace Google Authenticator a Microsoft Authenticator?
Uživatel by se vůči bance ověřil svým uživatelským jménem v jím vybrané autentifikační aplikaci a potom by prostě operace potvrzoval přes ní. Je to zcela bezpečné a nemusí banka žádnou aplikaci sama programovat a zavedení standardizovaného postupu verifikace by pro banku bylo několikanásobně méně náročné!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny