Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaká banka je aktuálně nejvýhodnější na osobní a spořící účet

Když jsem kdysi uvažoval o druhém účtu (jeden mám u Fio), tak jsem dospěl k tomu, že prostě nic tak bezproblémového neexistuje, všude se jistili nějakými podmínkami, aby to byl hlavní účet (nutný nějaký průtok peněz, nějaké transakce a podobně, jinak poplatky...). K posuzování takových detailů, jako je funkčnost IB ani nedošlo, na odrazení mi stačily jen ceníky a podmínky. Teda docela vážně jsem uvažoval o Creditas, nabízeli větší úrok, vklad valut zadarmo (fio si účtuje 0.5%), výběry všude zadarmo (to má už fio víceméně taky), už ani nevím, co to zhatilo.

K té reklamě, minulý týden jsem na výletu v polsku zkoušel vybrat a bankomat Euronet byl taky plný reklamy (zdejší śpořitelna/erśte je proti tomu slabý odvar), což nechápu, při poplatcích, o jaké si říkají. Ne že bych to myslel vážně, ale sousední banka byla zrovna obsazená, tak jsem v mezičase chtěl zkusit, co nabídnou tito šejdíři a nezklamali. Nutno ovšem dodat, že sousední banka chtěla poplatek ještě větší než euronet (neměl jsem nervy na to zkoušet, jestli to fio opravdu zablokuje (transakce s DCC a poplatkem mám na kartě zakázané) tak jsem to típnul). Nakonec jsem vybral v bance pekao, která nechtěla nic a jen částku ve złotych kterou fio normálně přepočítala na koruny. Takže k Chorvatsku přibývá na seznam zemí, kde se normálně nedá vybrat peníze i Polsko.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny