Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohlášení k místnímu poplatku (vlastníka nemovitosti)

obce většinou pro takovéto případy požadují nějakou rozumnější sumu

Co jsem slyšel v minulých letech, tak minimálně naše obec chce chataře sedřít z kůže (myslím že platí stejně jako rezidenti). Je to z principu pitomost, jezdil jsem kdysi brigádně (v sezóně) na svozu odpadu (přepravní manipulant při svozu TKO se ta "funkce" jmenovala) tak vím, kolik odpadů na takových chatách je. Víc bylo jen na konci sezóny, kdy jsem nestačil žasnout, kde všude ještě jsou popelnice, ale jinak to byla spíš taková projížďka chatovými oblastmi sem tam s nějakou tou popelnicí narozdíl od města, kde co 10 kroků to popelnice z obou stran.
Dělal jsem tu samou práci mnoho let předtím, kdy se platilo za každý svoz, a to byla zase jiná situace, kdo neměl roční předplatné, vyndaval popelnici jen když byla opravdu plná. Nehledě na důsledné třídění, přestože tehdy se s tříděním teprve začínalo (na těchto vesnicích lidi třídili i v době kdy ve městě o tom ještě nikdo ani neuvažoval).

Právě od letošního roku si prý mohou obce vybrat, jestli chtít platit za hlavu (přihlášeného obyvatele) nebo za nemovitost. Známý z obce, kde se rozhodli vybírat za nemovitost se chlubil, že jejich obec má nyní o 25% obyvatel víc, protože se jim tam přehlásili lidi ze sousedních obcí, kde se platí za hlavu. Platbě za hlavu se tedy vyhnout lze, platbě za nemovitost nikoliv.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny