Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam uložit 150 000 Kč

Ahoj, dostal jsem za úkol někam uložit 150 000 Kč, teta je má je pod polštářem. Založit účet na Trinity bank nebo jinde, částečně nakoupit eura? Co byste s těmi penězi dělali?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporučuju prohlédnout obsah toho slamníku a včas obměnit bankovky starého typu s úzkým proužkem za…
ml1 05.04.2022 14:57
ml1
Co sa tyka EUR, pokial viem starsia edicia sa potichu stahuje formou obmienania poskodenych bankovie… poslední
truhlik 29.04.2022 22:03
truhlik

Doporučuju prohlédnout obsah toho slamníku a včas obměnit bankovky starého typu s úzkým proužkem za nové.
https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/bankovky/informace-k-ukonceni-platnosti-bankovek/ukonceni-platnosti-a-vymena-bankovek-tenky-prouzek/
Je to problém hlavně 100 a 200 Kč, které jsou ještě i dnes docela časté (odhaduju tak 25%), občas ještě člověk vyfasuje z bankomatu 2000 starého vzoru, ale ostatní jsou vidět velmi zřídka (poslední pětistovka je z roku 2009 takže zhruba 10 let už běžně neni vidět nic jiného).

Když jsme u těch různých vzorů, prohlédl jsem obsah svého slamníku a zjistil jsem, že kromě kusového množství těchto bankovek, kterého se snad lehce zbavím, mám také eura v genderově neutrální podobě (starý vzor bez té ženské postavy), vím že padesátky a dvacky jsou ještě občas vidět a asi teda platí (několik takových jsem i letos dostal ve směnárně), ale co pěti a deseti eurovky, neslyšel jsem, že by byla ukončená jejich platnost, ale zároveň jsem je dávno neviděl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru