Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam uložit 150 000 Kč

Nejsem žádný odborník, inflace je momentálně nad veškerými úrokovými možnostmi. Dostat 2,5% je lepší, než nedostat nic z peněz uložených pod polštářem, ale to je asi tak všechno, inflaci to neporazí. Viděl jsem operovat i vyššími čísly v různých reklamách, ale nezkoumal jsem, co tam mají pod tou hvězdičkou, jestli by mi to stálo za migraci alespoň části peněz jinam. Fio znám tím, že tam účet mám. Vedení účtu tam nic nestojí, stejně tak vklady a výběry na pokladně i v jejich bankomatech jsou zadarmo (i ke spořicímu účtu se dá objednat karta, jestli se nepletu) v cizích bankomatech pak částečně také (2-5 do měsíce).
Je otázkou jak dlouho jim to vydrží, neni tak dlouho co byl úrok jen 0,05% což znamená měsíčně několik korun a ne 250 (pak je tam ještě 15% daň, ta úroková míra je před zdaněním).
Pokud by chtěla teta fungovat po staru, tak papírové výpisy něco stojí (vůbec se mezi bankami nějak rozmohlo skoro až nesmyslné zpoplatnění, dřív se platilo jen poštovné), ale přes internetové bankovnictví je to zadarmo.
Co mě trochu vadí je poplatek za vklad eur (mám i eurový účet, ze kterého platím věci které jsou v eurech), to některé jiné banky nemají vklad mají zadarmo v měně účtu nebo třeba i bez ohledu na měnu účtu (na druhou stranu pořád se vyplatí nakoupit valuty a donést je na pokladnu (což jsem už několikrát udělal)). Ale je to jediná věc, za kterou jsem za ty léta, co tam jsem, něco platil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny