Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde utéct do jiné Země

Zdravím potřebuju poradit, už dlouho uvažuju nad tím kde utéct z České republiky. A to jenom v případě že by už u nás diskriminace neočkovaných proti covidu přerostla v něco horšího, třeba k povinnému očkovaní tak jako v Rakousku pod hrozbou odnětí svobody. Mám zhruba našetřeno 500 tisíc kč pro začátek nového života. Chtěl bych utéct do země, kde tuhle korona problematiku tolik neřeší. V podstatě chci utéct od tohodle všeho co se u nás děje a konečně si odpočinout. Mám v plánu se do dané země dopravit a koupit si pozemek. Dům si chci postavit levně malý např metodou. Earthbag atd. Problém je v tom že nevím kde mi umožní trvalý pobyt. Taky bych chtěl jít někam kde to bude nejvýhodnější pro mě. Tím mám namysli,jestli se tam dá najít práce, životní úroveň atd. Snad pochopíte moji situaci a očkovaným se uleví když odtud vypadnu dobrovolně, protože i tak se začínám cítit vězněm ve své vlastní zemi. Jiné východisko nevidím, tak děkuju za pochopení a rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinou Zemi zatím neobjevili, ale prý obyvatelných exoplanet existuje mnoho. A kde utéct? To může být…
Karel04 20.11.2021 09:44
Karel04
Jestli by nebyla schůdnější cesta přes Rusko (Bajkonur) nebo Čínu (co já vim, jak se ty jejich kosmo… nový
ml1 22.11.2021 17:16
ml1
Jak se říká "Všude chleba o dvou kůrkách". Myslím že v současné době si nevybereš. Ale i u nás můžeš…
nerady 21.11.2021 20:03
nerady
Navíc ty "chudé" asijské země mají mnohem lepší ochranu než naše demokratická. Půdu si cizinec nekou…
Jan Fiala 22.11.2021 07:15
Jan Fiala
no ale to se myslím obchází sňatky s domorkyněmi nový
bezpečná země 31.12.2021 00:12
bezpečná země
Jo, ale už nemůže přijít developer nebo nadnarodni firma a zkoupit zemědělskou půdu jako třeba na Uk… nový
Jan Fiala 31.12.2021 06:39
Jan Fiala
Tak některý země v Africe taky dělají, že Covid neexistuje a pozemky tam budou určitě levný. A nakon… nový
Prasak 22.11.2021 19:53
Prasak
proto tu děláme ty Covidové tanečky, abysme to přežili pokud možno všichni. Tak tomu snad už nikdo… nový
bezpečná země 31.12.2021 00:06
bezpečná země
Madagaskar (kdesi jsem slyšel, že je to země plná bab (holek jak kdo bere). nový
jezekhifi 27.12.2021 16:41
jezekhifi
Bělorusko. poslední
Mamko Tatić 01.01.2022 21:58
Mamko Tatić

Jestli by nebyla schůdnější cesta přes Rusko (Bajkonur) nebo Čínu (co já vim, jak se ty jejich kosmodromy jmenují). Ale zatím to vypadá na dlouhou cestu několika generací. I jen za "sousedy" na Marz je to půl roku cesty, co teprve k nějakým exoplanetám. Ale co sleduju (populární) dokumenty na toto téma tak se zdá, že kolem skoro každé hvězdy obíhá minimálně jedna obyvatelná planeta. Ale i ta nejbližší hvězda je 4 světelné roky, a k rychlosti světla se cestováním zdaleka neblížíme, na to nám chybí know-how a tohle by chtělo nadsvětelnou rychlost (což je podle stávající fyziky ještě pořád nesmysl).

Jak se říká "Všude chleba o dvou kůrkách". Myslím že v současné době si nevybereš. Ale i u nás můžeš koupit pozemek či chatu na samotě a ignorovat okolní život. Nedávno o tom vyšla dokonce nějaká kniha, která popisuje život těchto lidí v ČR, kteří žijí jen z toho co si vypěstují či vychovají nebo žijí z důchodu. Důchod u tebe nepřichází v úvahu a tak budeš muset pěstovat obilí a zeleninu a chovat zvířectvo a půjde o to zda to zvládneš nebo jen něco z toho a to ti vydělá na to ostatní. Pokud jen chceš odejít z naší země tak si uvědom, že země kde by si si mohl za 0,5 mil něco koupit je strašně málo a většinou se bude jednat o země na východ od nás + Asie a možná Jižní Amerika. Jelikož se nebudeš na místním trhu orientovat tak je velká pravděpodobnost, že o vše přijdeš. Také to bude o tom zda tam seženeš práci nebo budeš mít něco s čím se uchytíš na místním trhu, aby si se uživil. Moje babička bydlela na samotě bez elektřiny sama 30 let a na to aby jsi to vydržel musíš mít geny, být schopen se postarat o zvířectvo a umět něco vypěstovat. I tak ji musel můj otec podporovat jelikož důchod, který jí byl vyměřen na počátku 60 let byl 180,-Kč. V létě celá rodina o prázdninách připravovala dříví na zimu a Národní výbor jí zaplatil 10 q uhlí.

Tak některý země v Africe taky dělají, že Covid neexistuje a pozemky tam budou určitě levný.
A nakonec zjistíš, že v naší zemičce je vlastně docela dobře, protože všude na světě jsou nějaký sračky, který ti budou otravovat život. Třeba pár týpků s kalašnikovy.
Patříme k nejbezpečnějším státům na světě a cena lidského života je tu vysoká, proto tu děláme ty Covidové tanečky, abysme to přežili pokud možno všichni. Každá země, která má životní úroveň jako ta naše, bude řešit Covid. Pokud ho řešit nebude, tak to tam obvykle stojí za prdlajz.

proto tu děláme ty Covidové tanečky, abysme to přežili pokud možno všichni.

Tak tomu snad už nikdo nemůže věřit. Vždyt i ta vláda se netajila tím, že ji jde jen o nezaplnění JIPek a ne o co nejmenší počet obětí. Kdyby šlo o počet obětí, muselo by se už dávno testovat a to včetně očkovaných, kteří také přenáší a pokud bychom chtěli být důslední, asi by se muselo jít čínskou či tchaj-wanskou cestou tj. silná represe nad dodržováním opatření a karantény celých oblastí při výskytu jednoho případu. Faktem je, že jim to tam docela zafungovalo. U nás rozhodně o nízké počty obětí nešlo, vždyť taky jsme byli na špičce v jejich počtu. A nejde jen o covid, vlády se obecně moc o oběti nezdravého životního stylu či i třeba autonehod nebo kriminality zase tak moc nestarají. Tady jde spíše o ten vakcinační kšeft než o nějaké počty obětí.

Jinak k tazateli: vakcíny jsou stále v třetí fázi testování, tj. stále jsou experimentální a né že ne a nedovedu si tedy představit, že by bylo legální experimentální vakcínu nařídit povinně. Takže minimálně nějakou dobu máš(máme) ještě čas.

Taky platí, že každý máme právo si vybrat svého lékaře a každý lékař má právo odmítnout postup, kterému nedůvěřuje. To by nás mělo před covidofašismem ochránit právně i v budoucnu. Lékařů, kteří odmítají očkování nebo povinné očkování proti covidu je celá řada, jen petici podepsalo již přes 1800 z nich.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru