Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Preprava kola na servis

Dobry den. Resi dilema, zakoupil jsem si kolo v eshopu ktery je od me cca 300 Km daleko, tak ze bylo zaslano PPL. Ted po urcitem najezdu musim kolo poslat na bezplatnou servisni prohlidku zpet do obchodu kde jsem kolo zakoupil. " Musim" pisi pro to , ze uz se objevil prvni technicky problem ale prvne se musi udelat prohlidka. Ted k veci, jaka prepravni sluzba je ted momentalne u nas nejlevnejsi a jak zaslat? Podotykam ze kolo bude zase v originalni krabici pro 21" kola. Spise by me vyhovovala varianta prevzeti kuryrem v miste bydliste. Kolo vazi cca 13 Kg s krabici cca do 20 kilo. Dekuji vsem za dobre rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se, že neporadím s přepravcem, jen přidám k zamyšlení. Nebylo by výhodnější podpořit nějaký… poslední
Potkan007 16.08.2021 12:21
Potkan007

Omlouvám se, že neporadím s přepravcem, jen přidám k zamyšlení. Nebylo by výhodnější podpořit nějaký místní servis placeným servisem? Tyhle první prohlídky jsou obvykle o nějakém seřízení brzd, řazení, kontrole vůle v hlavovém složení, v klikách, jestli něco někde nedře, jestli jsou rovné záplety, případně vyřeší ten technický problém. Materiál žádný, složitější práce žádné. Budou to mít hotové do hodiny i s kafem a vyjde to něco přes 500. Poslat kolo PPL jedním směrem stojí cykloprodejny kolem 300 a to mají smlouvy na desítky a stovky balíků, takže úplně jiné ceny. Vsadil bych si, že podpořit místní servis pětistovkou a nechat si orazítkovat záručák bude levnější a rychlejší, než posílání tam a zpátky přes půl ČR.
Před lety v době, kdy jsem si ještě servis nedělal sám, protože jsem neměl vybavení, jsem takhle kupoval jako Pražák kolo z Plzně a první kontrolu s razítkem mi dělali v Praze za asi 600. Finančně to dávalo větší smysl, než posílání krabice do Plzně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru