Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je moudré posílat DP, přehledy a přílohy k tisku do copycentra přes internet?

Zdravím,

mám připravené daňové přiznání i přehledy a zbývá mi to jen vytisknout -- ovšem já, ani nikdo známý v mém okrese ( :-) ) nemá tiskárnu. Copy centrum ve městě nabízí jedinou možnost tisku když jim to přes web pošlu online -- je podle vás moudré všechny dokumenty (tj. vyplněné DP, přehledy, potvrzení o studiu) poslat někomu neznámému a nechat si to v copycentru takto vytisknout? Jakože je tam moje rodné číslo, variabilní symboly a další osobní data... případně, nějaké návrhy jak by se to dalo vyřešit? Podávat online nechci, už to mám vše vyplněné v pdfkách a připravené..

myslel jsem si že na to mám až do konce dubna, ale očividně, prodloužení lhůty pro podání platí pro všechny ostatní druhy podání, jen né to listinné.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Především je nemoudré v dnešní době běhat na úřad s papírem. A ještě napíšete Podávat online nechc…
Kurt 11.03.2021 12:25
Kurt
Nějak mi uniká smysl takového počínání. Mně zase uniká, jak to, že někdo kdo podniká nemá doma aspo… nový
Yarda 14.03.2021 10:16
Yarda
A proč myslíš, že podniká? Já třeba nepodnikám a taky si daňové přiznání podávám sám. nový
Wikan 14.03.2021 10:58
Wikan
Dnes je celkem rozumné si pořídit datovku, i když se jedná o "běžného občana", může pak komunikovat… nový
L-Core 14.03.2021 20:09
L-Core
Nehľadiac na to, že úrady - pokiaľ sa s nimi komunikuje elektronicky - sú povinné prevziať aj príloh… poslední
yYy 06.04.2021 18:21
yYy

Především je nemoudré v dnešní době běhat na úřad s papírem. A ještě napíšete

Podávat online nechci, už to mám vše vyplněné v pdfkách a připravené..

čili jste to sice vyplnil na počítači, ale teď hledáte cestu, jak to z toho počítače dostat a podat na FÚ, aby to tam někdo zpátky zase dostával z papíru do počítače. Nějak mi uniká smysl takového počínání.

Nehľadiac na to, že úrady - pokiaľ sa s nimi komunikuje elektronicky - sú povinné prevziať aj prílohy a keďže PDF sú univerzálnym formátom (Portable Document Format) pre takéto účely - tak nevidím žiaden dôvod na zasielanie papierových formulárov. Navyše - PDF sa dajú digitálne podpísať a tam už k žiadnemu falšovaniu "po ceste" nedôjde. A komunikácia s úradmi je vo väčšine šifrovaná - teda bezpečná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru