Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tesla už spadla, teď radím kupovat CZK

Nedávno jsem tu psal, že očekávám pád akcií Tesly, to se konečně v minulém týdnu dokonalo a pád to nebyl vůbec malý. Možná ještě bude trochu pokračovat, ale už pomaleji.

Teď bych se zaměřil na nákupní pozice na koruně. Reprodukční číslo klesá a už je skoro na hodnotě 1. Se zvládnutím epidemie přijde prudší posílení koruny a nejen, že se vrátí na hodnoty jaké měla před pár týdny, ale dá se čekat, že ještě bude dál růst. Teď je tedy možnost nakupovat za výhodnou cenu, která už za chvilku nebude. Minulý rok jsem na podobném postupu dost vydělal a není důvod si to nezopakovat.

Jdete do toho také nebo do čeho budete investovat vy?

Předmět Autor Datum
Ja momentalna zarabam na rope (stupla nekontrolovane pred par dnami, teraz prichadza korekcia) a oca…
fleg 08.03.2021 11:28
fleg
Kde máš ty ETH zaparkované? Od doby, kdy jsem přišel o BTC v MtGox, jsem ztratil důvěru. Nebo máš HW…
L-Core 08.03.2021 11:31
L-Core
Nemam(zatial). Mam to u Coinbase, ale kupovane cez pro verziu, kvoli poplatkom a moznym spekulaciam…
fleg 08.03.2021 11:44
fleg
Proč nemá logiku? Korunu jednoznačně poškodil lockdown, půjde zpět. Minulý rok to samé. Vydělal jsem…
Finančník 08.03.2021 12:34
Finančník
Jak poskodil? Posilnenie koruny zacalo v novembri a skoncilo v polke februara, odvtedy koruna oslabu…
fleg 08.03.2021 16:47
fleg
Samozřejmě že má. Když se podíváš na graf tak před koronáčem rostla, pak znovu v létě rostla, oslabi…
Finančník 08.03.2021 18:08
Finančník
Asi mas bujnu fantaziu. Situacia sa zacala zhorsovat v 09/20. Ako zareagovala koruna? Nijako, pretoz…
fleg 08.03.2021 19:33
fleg
Není to nic proti ničemu, koruna má tendenci růst , ekonomika šlape docela dobře i za korony, jen ty…
Finančník 09.03.2021 14:16
Finančník
Operujes s cislami, ktore nemaju zmysel. Napriklad v 3/4 stupla pomerne prudko priemerna mzda v CZ,…
fleg 09.03.2021 21:31
fleg
Mzdy stoupají už dlouho a koruna rostla, teď se přidávalo extra např. zdravotníkům a učitelům. Firmy…
Finančník 09.03.2021 23:54
Finančník
Sluzby ma az tak netrapia, podstatna je mzda vo vyrobe, kedze Cesko je proexportna republika. Navyse… poslední
fleg 10.03.2021 14:48
fleg

Ja momentalna zarabam na rope (stupla nekontrolovane pred par dnami, teraz prichadza korekcia) a ocakvam pad podla mna nafuknuteho DAXu, tam som, ale este v minuse.
No a zobral som po rokoch na milost kryptomeny...je to bublina, je to nafuknute, nema to zmysel a cele to pojde do prdele volakedy v buducnosti, ale preco by som mal stat bokom?
Takze som sa stal pred istym casom holderom, konkretne Etherea, kde ocakavam vzostup (v peknom pluse som uz pri sucasnej cene).
Tvojej teorii o CZK moc neverim (nema logiku pre mna), navyse na paroch som sa parkrat uz popalil, ked trh reagoval nelogicky na udalosti, takze menove pary uz nerobim.

Proč nemá logiku? Korunu jednoznačně poškodil lockdown, půjde zpět. Minulý rok to samé. Vydělal jsem velmi slušně a to jsem nastoupil brzo a pak musel přikupovat. Teď je koruna poškozená lockdownem, ale půjde zpět, možná už velmi brzo viz. reprodukční číslo u jedničky. Euro potáhne dolů predlužený jih evropy i proto sazím na korunu vůči eur. Souhlas, ropa byla jasná, ale měl jsem prachy v shortu Tesly a jinde, tak jsem se neúčastnil. Teď jedu růst koruny vůči eur. Krypto leda bez páky, moc volalitní.

Jak poskodil?
Posilnenie koruny zacalo v novembri a skoncilo v polke februara, odvtedy koruna oslabuje.
Takz ak lockdown? A euro tahat dole? A voci komu? Voci dolaru?
Stale nechapem tvoju logiku, ked sa pozries na komplexny graf koruny tak od nastupu korony sa nevie dostat z recesie, ale nema to nic spolocne s nejakym lockdownom.

Samozřejmě že má. Když se podíváš na graf tak před koronáčem rostla, pak znovu v létě rostla, oslabila s tím jak se situace zhoršovala a v druhé polovině Feb se začalo mluvit o utahování šroubů a lockdownu, na což zareagovala opět oslabením. Trh o tom, že nejspíše bude veděl, proto už před lockdownem. Pokud se situace s koronavirem zlepší, čemuž věřím, že se již pomalu děje, tak posílí. Uvidíš.

Asi mas bujnu fantaziu.
Situacia sa zacala zhorsovat v 09/20. Ako zareagovala koruna? Nijako, pretoze posilovat zacala uz od 20.8.
Oslabenei malo vrchol 28.10, ale prvy vrychol v active cases prisiel az 30.10, druhy vrchol prisiel 7.1, ale koruna na to kaslala a pokracovala v posilovani od 10/20 a oslabovat zacala 16.2....ja tam naozaj nevidim ziadne paralely reakcii koruny situaciu v CR.
CR je na tom horsie ako pred 4 mesiacmi, ale koruna je silnejsia...to je podla teba logicke?
Na kurz koruny korona zdaleka nevplyva tak ako to tu naznacujes.

Není to nic proti ničemu, koruna má tendenci růst , ekonomika šlape docela dobře i za korony, jen ty negativní zprávy ji prostě hází zpět a pak zase posílí. Nejde tedy o přímou úměru mezi absolutními čísly korony a kurzem, ale o souvislost a tendence nálad na trhu. Na jaře to byla navíc panika úplně zbytečná a nesmyslná, ale trh takto zareagoval a proto jsem na růst sázel, propad nebyl racionálně podložen. A vstupují do toho s koronou samozřejmě i další obvyklé faktory např. politika čnb. Dnes je na tom koruna lépe než před koronou o něco málo. Prudce oslabila v březnu 2019, duben se to stabilizovalo, květen začala korekce (růst) až do půlky srpna, pak už propad, situace s covidem se zhoršovala, to je to jak se mluví o tom, že vláda nereagovala kvůli volbám, cca 29 10 nasledoval další růst cca do Vánoc, vláda totiž nechtěla uzavírat tentokráte kvůli Vánocům, jak začalo být v 2. polovině února jasné, že je zle a že částečný lockdown bude nutný, následoval propad. Teď se situace lepší dnes vyšlo číslo R už dokonce na 1, super, už začala koruna opět růst a s občasnými korekcemi poroste dál. Uvidíš.

Mzdy stoupají už dlouho a koruna rostla, teď se přidávalo extra např. zdravotníkům a učitelům. Firmy to u nás dobře zvládají a případné odchody nejprimitivnějších montoven nás trápit už nemusí, nezaměstnanost máme totiž jednu z nejnižších a k tomu rezervoár pracovních míst obsazených nyní azbukou - lze uvolnit v případě krize pro naše nekvalifikované. Navíc ta zrušená hůře placená místa se většinou u bohatnoucích států objeví jinde např. ve službách na vnitřním trhu. Mimochodem už neoslabuje. Oslabovala od doby, kdy se začalo mluvit o lockdownu, s lepšími kovid čísly přestala oslabovat a už i roste. I meziročně je na tom lépe než před rokem nebo dvouma a to se z lockdownu teprve vzpamatovává.

Sluzby ma az tak netrapia, podstatna je mzda vo vyrobe, kedze Cesko je proexportna republika. Navyse v sluzbach sa priemerna mzda az tak nezvysovala, takze to tahala vyroba a skutocny rast mi
Navyse mzdy sice stupaju, ale nie tak prudko ako poslednom stvrtroku 2020. Pozri si vyvoj priemernej mzdy a je rozdiel medzi prirodzenym a skokovym rastom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru