Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pozor na podvodníky vydávající se za FIO Banku

Podvodníci se vydávají v telefonu za Fio banku
Doručeno
Vážení klienti,

upozorňujeme na podvodné telefonní hovory, kde se útočníci vydávají za naše kolegy z Fio banky. Tito podvodníci volají z čísla, které skutečně vypadá jako číslo naší recepce (224 346 111) a informují o podezřelých transakcích na vašem účtu. Na základě tohoto pak chtějí konkrétní údaje platební karty, které následně mohou zneužít.

Nikdy jsme po vás tímto způsobem údaje nechtěli, nechceme a chtít nebudeme. Po našich klientech citlivé informace nežádáme ani po telefonu, ani e-mailem, proto je tímto způsobem nikomu nesdělujte.

Pokud jste se s tímto útokem setkali, obraťte se, prosím, na nás přes službu Fio servis z Internetbankingu nebo Smartbankingu.

Děkujeme za Vaši obezřetnost.

Váš tým klientské podpory

Právě mi přišlo. Tak upozorněte případné babičky a tetičky. Jakto, že mají to číslo té recepce?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na tohle snad nikdo normální neskočí.Proč by chtěli nějaké údaje o kartě, když tu samou v systému sa…
Karel04 27.11.2020 15:50
Karel04
Právě, možná se budou chtít zeptat jestli se opravdu nacházíte v tramtárii (to prý dělaji, já jsem s… nový
ml1 27.11.2020 16:23
ml1
To ano, kontrola z jejich strany je správná, ale údaje o kartě banka požadovat nebude.FIO vždy i v m… poslední
Karel04 27.11.2020 16:53
Karel04

Právě, možná se budou chtít zeptat jestli se opravdu nacházíte v tramtárii (to prý dělaji, já jsem se s tím nesetkal, ale je fakt, že do Tramtráie běžně nejezdim ani tam neplatim kartou; tím spíš by transakce z Tramtárie ode mě byla podezřelá), ale těžko můžou chtít něco víc.

To ano, kontrola z jejich strany je správná, ale údaje o kartě banka požadovat nebude.FIO vždy i v mailu jen upozorňuje, že podrobnosti klient najde ve svém internetovém bankovnictví.
Kdysi jsem u Airbanky zkusil vygenerovat kód k výběru hotovosti přes Sazka terminál, že nemusím k bankomatu a vyberu to v trafice u baráku.Až pak jsem přišel na to, že hotovost takto vyplácí jen 2 sběrny ve městě.Tak jsem to nechal být, stejně platnost kódu byla asi 2 hodiny.A druhý den mi volala nějaká paní z banky, jestli jsem to opravdu generoval já anebo se někdo snaží o podvod.Tak jsem to potvrdil a poděkoval, že to sledují a své klienty chrání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru