Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je toto výhodná životná pojistka?

Dobrý deň nechal som si spraviť ponuku od generali podla mojich poziadaviek a chcem sa spytat ci sa vam to zda výhodné. Chcem byt hlavne kryty ak sa zo mna stane ciastocny invalid preto som aj napupomval peniaze do trvalych telesnych poskodeni. Zaroven zvazujem nafuknut aj zavazne ochorenia. Ako sa vam to pozdava? Dakujem link k zmluve: https://i.paste.pics/74fa47d6ccd029b2b4e32a047ab4e64c.png cena pojistky je 65eur mesacne, moj prijem je 1000eur mesacne . Inak mam 25 rokov a som uplne zdravy a slobodny a nezaujma ma co bud epo smrti

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechce sa mi to studpvat. ale vseobecne. Zivotne investicne poistenie je v drvivej vacsine hlupost.…
fleg 23.10.2020 10:40
fleg
Dikes za dlhu odpoved, jasne ja si teraz pozeram a davam si vypracovat ponuky od viacerych spolocnos… nový
Simonydesko 24.10.2020 17:05
Simonydesko
Keby som ja voj financny poradca (uz nie som prepadla mi uz licencia;o)) tak sa ta spytam, co si od… nový
fleg 24.10.2020 17:18
fleg
Neviem tu smrt asi fakt az ked budem mat decka co ocakavam zak za 6-7 rokov, asi nie je problem pois… nový
Simonydesko 24.10.2020 18:35
Simonydesko
Pri dlhsej pnke urcite ano, ale kolkokrat si v zivote zlomis nohu s 3 mesacnou pn? Pri normalnej zlo… nový
fleg 24.10.2020 19:36
fleg
Podstatné už ti napsal fleg a dá se s ním prakticky ve všem souhlasit. Já tu zopakuju některé body a… nový
Prasak 24.10.2020 20:14
Prasak
Neviem no ja to zas tak beriem ze neriesim co bude po smrti, mozno ked budem mat deti budem zmyslat… nový
Simonydesko 24.10.2020 21:09
Simonydesko
Přesně tak, dokud jsi single, tak tvoje smrt způsobí akorát smutek rodičům. Ale jakmile budeš mít ro… poslední
Prasak 25.10.2020 01:33
Prasak

Nechce sa mi to studpvat. ale vseobecne.
Zivotne investicne poistenie je v drvivej vacsine hlupost.
Zivotne, ci urazove poistenie naopak nie.
Otazka je, co si chces dat poistit. Ak sa davas poistit na smrt je to hlupost ak nemas rodinu/deti, pretoze nechat po svoje smrti peniaze rodicom mi pride trosku morbidne. Tom im radsej tie peniaze posielaj teraz.
Naopak urazove poistenie ma zmysel pre kazdeho, pretoze kryje jak nahle urazove stavy, tak aj nasledky, napriklad invaliditu, stazenie spolocenskeho uplatnenia a pod.
Obcas byva pre niekoho dolezita progresivita, napriklad pri zivotke ti to s pribudajucim vekom klesa, cize ja som mal uzavretu zivotnu na 33k, ale teraz po rokoch uz je to len 30k a cim budem starsi tym menej rodina dostane, co je logicke.
Ja osobne mam zivotnu a urazovu poistku kazdu zvlast.
Tak som sa pozrel na tu tvoju a hoci to vyzera aku multipoistka a lakavo na prvy pohlad podla mna to bude plne chytakov.
Smrt 1000 eur je tak akurat na pohreb, hoci to stoji len 0.75, co je 9 eur rocne...no je to diskutabilne. Ak by si mal rodinu daj si poriadnu zivotnu poistku aspon na 20-30k.
37 zavaznych ochoreni znie fajn, ale ake su to je otazne. Ide o najvacsiu polozku, takze zase musis zvazit, ci to pre teba ma vyznam. Moze tam byt napriklad rakovina krcka maternice, co ti je ako chlapovi prd platne;o).
PN viac ako 29dni je totalne nepravdepodobna, to uz budes taka polovicna mrtvola s velmi tazkym urazom a dostat za to 300 eur za 30 dni len sa mi zda malo.
70% pokles praceneshcopnosti, to si uz leziaca mrtvola, takze 10k je nic.
Umriet urazom a nehodou znie celkom zaujimavo vzhladom na sumu. Ale opat ak tym nezapecujes rodinu/deti nema to zmysel.
Trvale telesne poskodenie na 60k znie lakavo, ale treba si zistit kedy a kolko bude za co konkretne vyplacane. Napriklad prides o prst kolko dostanes, prides o ruku kolko dostanes, pretoze to nebude tych 60k zdaleka.
Nevyhnutne liecenie dlhsie ako 8 dni, opat klasicka finta, pretoze vacsinou sa pohybuju statisticky do 7 dni, 8 dnove liecenie uz bude stredne tazky uraz a 10 na den nie je nic moc (pri urazovkach mas bezne 20 na den).
Chirurgicky zakrok, opat ide len o percenta a zoznam zakrokov je dolezity.
24h pobyt v nemocnici za 20 je fajn, az na to, ze si treba uvedomit, ze dnes sa preferuje 1 dnova chirurgia, cize aj po operaci po 24h odchadzas domov. Akonahle budes v nemocnici dlhsie uz pojde asi o nieco vaznejsie. Ale 20 eur je fajn.
50% invalidity je dost a 15 eur mesacne nie je pre takzeho invalida az tak moc.

Byt tebou pozrie si aj ine poistovne a hlavne ich cisto urazove a cisto zivotne (nesporiace) poistky.
Taketo hybridy byvaju casto s roznymi pastickami, ak sa ti to nechce obchadzat obrat sa na nejake financneho poradcu...dobreho spoznas podla toho, ze ti nebude ponukat zivotne poistenie so sporenim;o).

Dikes za dlhu odpoved, jasne ja si teraz pozeram a davam si vypracovat ponuky od viacerych spolocnosti momentalne od axy mi dali takuto ponuku za 67€ mesacne https://ibb.co/WgGnb4h mozno este by som mohol znizit tych 80000€ a tym aj cenu pojistky, pride mi lepsie hned dostat peniaze ako dostavat rentu a byt kazdy rok presetrovany ci som este invalid. Co si o tom myslis? Dikes

Keby som ja voj financny poradca (uz nie som prepadla mi uz licencia;o)) tak sa ta spytam, co si od poistky slubujes a co od nej ocakavas.
Mozem ti ukazat ako som uvazoval ja.
Pre mna ako otca rodiny s detmi, na ktoreho prijmoch je rodina zavisla je to jednoznacne smrt, tu som si dal kvoli hypoteke, aby bolo mozne hypoteku po mojej smrti splatit, preto je cielova suma taka ako je. Akonahle by som hypoteku splatil tak smrt zrusim, je to uz zbytocne drahe...to si mozem tie peniaze rovno odkladat.
Urazovka je len taky bonus, ak sa teda nieco stane s trvalymi nasledkami, ci nejaka invalidita nech mam aspon nejaky prijem, pripadne aj bez trvalych nasledkov s nejakou hospitalizaciou.
Naopak nedal som si ziadne poistenie na PN, za 20 rokov som nebol ani raz PN a vacsina poistovni ti dava PNku az od 8 dni, co ti zase vacsina doktorov pri beznych veciach neda.
Ak aj daju pod 8 dni je to zase drahe, takze aby sa mi to oplatilo musel by som byt na pnke 2-3 tyzdne do roka...a aj to som len v jemnom pluse.
Takze pnke proste ee.
Ale ty samozrejme mozes uvazovat inak.

Neviem tu smrt asi fakt az ked budem mat decka co ocakavam zak za 6-7 rokov, asi nie je problem poistit smrt aj v 35ke ci? Inak s tou PN mas asi pravdu ved ked by to bolo nieco vazne tak uz by tam malo byt to poskodenie, alebo zlomim si nohu a budem PN 3 mesiace tak to sa vtedy neoplati?

Pri dlhsej pnke urcite ano, ale kolkokrat si v zivote zlomis nohu s 3 mesacnou pn?
Pri normalnej zlomenine mas pnku tak 2 tyzdne cca.
Ak si zdrav a nebyvas chory a nemas znameho doktora, ze sa chodis davat parkrat do roka vypisat na tyzden z prace nema to imho zmysel.
Zivotku si mozes zriadit kedykolvek.

Podstatné už ti napsal fleg a dá se s ním prakticky ve všem souhlasit.
Já tu zopakuju některé body a jak jsem řešil životní pojistku já:
- spoření u životní pojistky je blbost, ty peníze je lepší spořit jinde. Buď nějaký dlouhodobý vklad s lepšími úroky, nebo prostě spořící účet bez ohledu na úrok, ale peníze jsou k dispozici hned. Vhledem k nejistotě současné covidové doby bych upřednostnil rychlou dostupnost financí.
- životní pojistku mám progresivní, do výše hypotéky a časem plnění klesá, tj. moje případná smrt doplatí hypotéku, ať moje rodina má kde bydlet. Progresivní pojistka je výrazně levnější, než když to máš celou dobu na nějakou pevnou částku. Pokud jsi single, je životní pojistka vcelku zbytečná, tu pojistku máš pro někoho, ne pro sebe.
- mám tam nějaký pojištění na úraz a trvalý následky, plnění za pobyt v nemocnici
- mám tam pojištění na úraz i pro manželku a syna
Je to pojistka především na úrazy, nikoliv na nemoci. Pravděpodobnost úrazu je mnohem vyšší, než nemoci, zvláště u mladých lidí. Já navíc hodně jezdím autem (do práce).
Cena pojistky okolo 30 €. Těch 65 € měsíčně mi přijde dost vysoká.

Mám to už několik let a dával jsem to na kontrolu pojišťovacímu agentovi a doporučil mi pojistku ponechat, sám by mi nenabídnul nic lepšího.

Až budeš mít rodinu a bydlení, není problém pojištění předělat.

Neviem no ja to zas tak beriem ze neriesim co bude po smrti, mozno ked budem mat deti budem zmyslat inak. Viem ze urazy su dolezite ale proste sanca na invaliditu je tu vzdy a aj ked je to drahsie asi si to dam aspon na 50000€ . Mozno by bolo ak dobre zistit ako axa robo problemy pri vyplacani, tusim najlepsie vyplaca NN

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru