Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je toto výhodná životná pojistka?

Nechce sa mi to studpvat. ale vseobecne.
Zivotne investicne poistenie je v drvivej vacsine hlupost.
Zivotne, ci urazove poistenie naopak nie.
Otazka je, co si chces dat poistit. Ak sa davas poistit na smrt je to hlupost ak nemas rodinu/deti, pretoze nechat po svoje smrti peniaze rodicom mi pride trosku morbidne. Tom im radsej tie peniaze posielaj teraz.
Naopak urazove poistenie ma zmysel pre kazdeho, pretoze kryje jak nahle urazove stavy, tak aj nasledky, napriklad invaliditu, stazenie spolocenskeho uplatnenia a pod.
Obcas byva pre niekoho dolezita progresivita, napriklad pri zivotke ti to s pribudajucim vekom klesa, cize ja som mal uzavretu zivotnu na 33k, ale teraz po rokoch uz je to len 30k a cim budem starsi tym menej rodina dostane, co je logicke.
Ja osobne mam zivotnu a urazovu poistku kazdu zvlast.
Tak som sa pozrel na tu tvoju a hoci to vyzera aku multipoistka a lakavo na prvy pohlad podla mna to bude plne chytakov.
Smrt 1000 eur je tak akurat na pohreb, hoci to stoji len 0.75, co je 9 eur rocne...no je to diskutabilne. Ak by si mal rodinu daj si poriadnu zivotnu poistku aspon na 20-30k.
37 zavaznych ochoreni znie fajn, ale ake su to je otazne. Ide o najvacsiu polozku, takze zase musis zvazit, ci to pre teba ma vyznam. Moze tam byt napriklad rakovina krcka maternice, co ti je ako chlapovi prd platne;o).
PN viac ako 29dni je totalne nepravdepodobna, to uz budes taka polovicna mrtvola s velmi tazkym urazom a dostat za to 300 eur za 30 dni len sa mi zda malo.
70% pokles praceneshcopnosti, to si uz leziaca mrtvola, takze 10k je nic.
Umriet urazom a nehodou znie celkom zaujimavo vzhladom na sumu. Ale opat ak tym nezapecujes rodinu/deti nema to zmysel.
Trvale telesne poskodenie na 60k znie lakavo, ale treba si zistit kedy a kolko bude za co konkretne vyplacane. Napriklad prides o prst kolko dostanes, prides o ruku kolko dostanes, pretoze to nebude tych 60k zdaleka.
Nevyhnutne liecenie dlhsie ako 8 dni, opat klasicka finta, pretoze vacsinou sa pohybuju statisticky do 7 dni, 8 dnove liecenie uz bude stredne tazky uraz a 10 na den nie je nic moc (pri urazovkach mas bezne 20 na den).
Chirurgicky zakrok, opat ide len o percenta a zoznam zakrokov je dolezity.
24h pobyt v nemocnici za 20 je fajn, az na to, ze si treba uvedomit, ze dnes sa preferuje 1 dnova chirurgia, cize aj po operaci po 24h odchadzas domov. Akonahle budes v nemocnici dlhsie uz pojde asi o nieco vaznejsie. Ale 20 eur je fajn.
50% invalidity je dost a 15 eur mesacne nie je pre takzeho invalida az tak moc.

Byt tebou pozrie si aj ine poistovne a hlavne ich cisto urazove a cisto zivotne (nesporiace) poistky.
Taketo hybridy byvaju casto s roznymi pastickami, ak sa ti to nechce obchadzat obrat sa na nejake financneho poradcu...dobreho spoznas podla toho, ze ti nebude ponukat zivotne poistenie so sporenim;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny