Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mam sanci dostat hypoteku?

ahoj vsem myslite ze mam sanci dostat hypoteku na 2 miliony kdyz mam ted 470 000 dluh jsem po zkusebni dobe - pracuji uz pul roku splacim jak mam a mam byt v OV odhadnuty na 2.3 mil? byt nemam zatizen nicim - exekuci nebo rucenim.

dekuji za postrehy
Změna předmětu, původně: Hypoteka ? (Kurt)

Předmět Autor Datum
Nepíšeš nic o svých příjmech ani výdajích, což jsou jedny z nejpodstatnějších údajů. Ta hypotéka je…
Wikan 12.10.2020 10:19
Wikan
Ano hodlam rucit beru 22000 cisteho vydaje jsou 6000 splatka dluhu + jidlo spotreba net telefon a el… nový
Joniko 12.10.2020 10:21
Joniko
V tom případě bych to viděl optimisticky. Ale vždycky záleží na rozhodnutí banky. nový
Wikan 12.10.2020 10:25
Wikan
dekuji nový
Joniko 12.10.2020 10:43
Joniko
...myslite ze mam sanci dostat hypoteku na 2 miliony... Je jedno, co si myslíme, důležitý je, co ti… nový
host 13.10.2020 11:38
host
Hele banky se liší v míře byrokracie a v úrocích, ale takové ty základní požadavky, tam jdou všechny… poslední
Hypotékovník 18.10.2020 00:59
Hypotékovník
Hypotéku už mám, tak to ber jen jako navedení, co hledat. Měnilo se to a mělo by stačit mít 10 proce… nový
Hypotékovník 18.10.2020 00:49
Hypotékovník

Hele banky se liší v míře byrokracie a v úrocích, ale takové ty základní požadavky, tam jdou všechny na kost, tak to si myslím, že bude ve většině bank podobné. Prostě chtějí hypotéku dát, pokud to jde a splní limity.

Hypotéku už mám, tak to ber jen jako navedení, co hledat. Měnilo se to a mělo by stačit mít 10 procent našetřeno a plat se v podstatě už neřeší (mám dojem, je třeba ověřit). Úvěr ti samozřejmě jde k tíži, naopak zastavení majetku k dobru. Pozor taky, lepší neuvádět, že nemovitost chceš na pronájem, nevím proč, ale úplně proti logice si tím uškodíš. Přitom já jsem bydlel levně jinde a kdybych byt s hypotékou pronajal, tak jsem dalších pár tisíc v plusu měsíčně narozdíl od stavu, když v něm bydlím. Za daných okolností myslím, že šanci máš docela velkou. Nezapomeň, že výdaje jsou tabulkové plus splátky úvěrů, to že si vyhazuješ z kopýtka tudíž velký vliv nemá. Já měl také reálné výdaje mnohem větší, ale započítávali mi myslím 8 tisíc? Promiň, že neporadím přesněji, ale už si to moc nepamatuju. Gumuju si paměť.

V praxi vím, že kámošce zamítli hypo, i když měla příjem přes 35 čistého, protože dělala v gastro (kuchařku!). Tak na obor pozor. Pablbové v bankách si myslí, že tu epidemie asi bude už věčně a přestaneme žrát. Taková blbost, naopak, tento obor to má skoro jisté a naopak, nikde není dáno, že kdo má hpp jinde, nedostane padáka. V gastro není problém sehnat práci, jen teď dočasně a na chvilu to problém je, a naopak kuchaři byli velmi žádaní...

UPDATE: počti si ZDE

Jestli jsi z Prahy, ve FIO Bance na náměstí bratří synků je šikovná ženská, která ti s hypotékou dobře poradí. Jestli je teď nejvýhodnější FIO banka ti ale neřeknu. Vím, že byla před rokem. To už si musíš pozjišťovat. Banka obecně spíše má zájem hypotéku dát, jen musíš splnit alespoň základní požadavky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru