Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kč-euro-dolar (pokec)

Tak jsem dnes ráno hodně zpozorněl, když D.T. nahlásil na Twitteru, že má koroňáka. Během deseti minut začal dolar padat (skoro volným pádem), začaly mě svrbět dlaně v očekávání, kde to skončí.

Nu - nic moc. Z 23,30 na 22,90 a za poslední cca hodinu růst na 23,00. Také to mohlo aspoň na chvíli sešupnout někam k 21 korunám… ]:)

-----
Tím chci upozornit i na naprostou nelogičnost a ne-vazbu kurzů (měn, akcií) k reálným údajům (hospodářské výsledky). Je to prostě jen hra; ti dříve narození si možná pamatují na dot.com růst do nebes a následné splasknutí na desetinu i níže.

Předmět Autor Datum
Takto som sa popalil na burze pred par mesiacmi, ked v USA zverejnili vyvoj nezamestananosti pri Kor… nový
fleg 02.10.2020 19:44
fleg
Tak mě to stálo teď přesně nula celá nula - ale těšil jsem se :-D. Kdyby byl večer pod 21, na 90% by… nový
L-Core 02.10.2020 20:18
L-Core
Nesouhlasím. Chybná je bohužel úvaha, že koronavirus u Donalda nutně způsobí nějaký zásadní pád dola… poslední
Není to hra 12.10.2020 11:11
Není to hra

Takto som sa popalil na burze pred par mesiacmi, ked v USA zverejnili vyvoj nezamestananosti pri Korone. Ocakavalo sa cislo, bolo to vyssie nakoniec, takze som siel jednoznacne na pokles dolaru lebo dolar mal logicky oslabovat...a hovno hovno zlata rybka.
Utopil som tam zopar penazi a suhlasim s tebou, ze trh sa nie vzdy sprava logicky.

Nesouhlasím. Chybná je bohužel úvaha, že koronavirus u Donalda nutně způsobí nějaký zásadní pád dolaru. Proč by měl? Někdo si myslí, že se americe bude dařit lépe s ním (Trumpem), někdo že bez něj atd. Není vůbec jednoznačná a přímočará taková souvislost. Není dokonce ani jasné, jakou strategii DT s tím onemocněním (navíc jen údajným, kdoví jaká je pravda) použije a zda mu to tedy v konečném důsledku uškodí nebo pomůže u voličů atd. Já obchoduju zásadně podle událostí a informací (nikoliv podle nějakých technických analýz apod.) a živí mě to velmi dobře. Je ale podstatné poznat, které ty informace důležité jsou a mít odhad, jak velkou váhu jim dát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru