Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno FIO Mastercard Debit Contactless čerpání do mínusu

Dobrý den,

mám kartu FIO Mastercard Debit Contactless a zajímá mě, jestli je s ní možné čerpat peníze i do mínusu. Kromě limitů pro platby jsem u ní v bankovnictví nic neměnil. Zajímámě to proto, že jsem si nastavil celkem vysoké limity pro platby, a kdyby nahodou došlo k zneužití karty, tak abych pak nebyl náhodou v - 200 000. Děkuji.
(https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/mastercard-debit-contactless)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém lze snadno vyřešit kreditkou. Pokud dojde ke zneužití, je mnohem snadnější reklamace a vyříz… poslední
L-Core 13.06.2020 21:47
L-Core

Problém lze snadno vyřešit kreditkou. Pokud dojde ke zneužití, je mnohem snadnější reklamace a vyřízení - pro majitele karty. Jedná se totiž o peníze banky, a ta se o své postará. I na kreditce lze mít vysoké limity, záleží ale na bonitě. Nebo mít více kreditek, příslušné banky ale pravděpodobně o těch ostatních kreditkách (=úvěrech) ví ze svých rejstříků.

Sice pár debetek k různým účtům automaticky mám, ale nikde nemám povoleno čerpání do mínusu a na odpovídajících účtech je jen pár korun (pokud potřebuji něco platit, převedu tam odjinud peníze během pár vteřin). Pokud by ke zneužití nějaké mé debetky došlo, byla by to pro toho lumpa spíše otrava. A z nějakých sedmdesáti korun bych se neosypal.

-----
Kdysi jsem chtěl kreditku i od FIO. Vyloženě jsem v žádosti psal, že ji nemíním nějak moc využívat (neměla cashback), že ji chci mít jen jako rezervu, kdyby náhodou jiná nefungovala či ji neakceptovali (klasika: neembassované kreditky mohou být v zahraničí problém). Musel jsem jim poslat dvě nebo tři daňová přiznání, nakonec si ještě vymysleli, abych měl na jejich běžném účtě pravidelný měsíční příjem (k čemu, proboha? Tehdy jsem měl na jejich termíňáku stovky tisíc - a kreditka by mi bohatě stačila třeba na 30-50; stejně by tam byla většinou vyčerpáno nula). To jsem odmítl, takže jsem ji nedostal. Možná, že jsem teď v nějakém rejstříku, mezi odmítnutými. Nic si z toho nedělám, z jedné FIO se nepokakám. I tak se mě banky se svými nabídkami naotravují dost a dost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru