Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začal pád dolaru a kam míří USA?

Pozor. Že ostatní měny oslabovaly vůči dolaru bylo dáno mj. i tím, že do USA koronavirusová krize přišla se zpožděním. Jenže ji nezvládají, ty škody ještě porostou. A důsledkem může být a pravděpodobně bude, tak jako se to stalo dříve jinde, i oslabení měny. Jinými slovy narovnání s předchozím stavem. Jestliže tedy např. koruna vůči dolaru spadla, teď poroste. A o to víc, o co větší problémy v USA budou. Samozřejmě jsou další faktory, ale opatření podobná těm od naší ČNB se opět dějí po celém světě. Jiným i slovy, když např. ČNB chce oslabit naší měnu a jinde udělají to samé s jejich měnou, tak výsledkem je co? +/- Žádné oslabení české měny vůči té jiné měně. Protože oslabovat musí vůči jiné měně, nemůžou všechny měny jen oslabit a žádná neposílit. Ne na měnovém trhu. Může oslabit kupní síla té měny, ale ne měna vůči jiné měně. Víceméně, když beru modelový stav. Takže ty faktory jsou v tomto všem víceméně zahrnuty.

A jsou zde další silné důvody proč bude USA teď oslabovat:

Kdyby měli vojenskou převahu, nenechali by si Ruskem vyfouknout Sýrii. To, že nechali a že teď přichází "západ" už i o kontrolu nad územím Libye (což mimochodem vytvoří opět pozitivní tlak na růst eura a tedy slabší dolar, protože to silně souvisí s migrační krizí - s jejím omezením tady v evropě) svědčí o tom, že vojensky už si USA přestávají troufat. Ano Rusko má zajímavé zbraně a navíc ještě silné spojence Čínu a Irán, dokonce i Turecko - člen NATO - dalo zpátečku, USA ztrácí moc. I Saudé nakonec s ropou mají více společných zájmů s Ruskem (na růstu ceny ropy) než konfliktů.

Další věc je NORD STREAM - počátek spolupráce Německa a Ruska, opět USA ztratí body (břidlicová těžba, vliv, produktovody na území kontrolovaném loutkami USA či nepřáteli ruska) a asi oba se vsadíme, že v dolarech ty obchody probíhat nebudou, že? A jak se prohloubí spolupráce, důsledkem bude další prohloubení obchodu EU - Rusko a tím oslabení USA.

Obchodní válka s Čínou, velká chyba USA. Huawei - propojení HW a SW včetně OS = počátek konce monopolů googlu a Microsoftu a hlavně velká rána pro americkou špionáž.

Boeing - dostal po kolapsu ještě poslední políček koronavirovou krizí

a tak by se dalo pokračovat, opravdu bych v případě USA a dolaru nebyl teď optimista.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny