Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nákup BTC na Burze Binance - Nemožnosť pridať debetnú kartu

Dobrý deň, chcel by som spraviť menšiu investíciu do BTC a vybral som si burzu Binance na nákup. Mám ale problém že moja banka automaticky blokuje čokoľvek čo má spojitosť s BTC a teda nieje možné nakúpiť z debetnou kartou ktorú mám od tejto banky. Vedel by niekto poradiť iný spôsob ako je možné zainvestovať do tohto aktíva? Vzhľadom na aktuálnu situáciu v krajine je online nákup jediná možnosť. Uvažoval som aj nad otvorením účtu v inej banke ale je ťažké dohľadať informáciu ktorá banka by takýto nákup BTC umožňovala. Vyžadujem aby bola banka bez poplatkov, obzvlášť ak by som ju využíval len na dokupovanie BTC. Nemá niekto skúsenosť ako to funguje v Fio alebo 365 banke?

Vopred ďakujem za rady a prajem príjemný zvyšok dňa :-)

Předmět Autor Datum
Ked neumoznuje tak neumoznuje. Bud rad. Do BTC investuje len blazon. Ci budes cakat 100 rokov na ten…
fleg 19.04.2020 17:12
fleg
Takže v CoinBase cez PayPal by to šlo kúpiť? Vďaka za TIP, pozriem sa nato a zvážim túto možnosť. O…
bc1548 19.04.2020 17:37
bc1548
Ja si to nemyslim, pozri si vyvoj kurzu za posledny rok a skus zdovodnit jeho vykyvy logicky. BC kur…
fleg 19.04.2020 20:38
fleg
Zanedbatelné investice přinesou jen zanedbatelné zisky nebo jen ztráty.Škoda času se tím zabývat a j…
Karel04 19.04.2020 20:55
Karel04
Tak zkus něco z českých burz: https://www.freecoin.cz/ Banka Creditas https://market.bitstock.com/cs…
Skipi 19.04.2020 19:18
Skipi
Proč to prostě nepřevedeš jako SEPA platbu? Jsou tam nulové poplatky.
Jan Fiala 19.04.2020 20:21
Jan Fiala
Vďaka za tvoj TIP, skúsim si nájsť o tom niečo viac. Som v tomto nováčik takže vlastne neviem ani kd…
bc1548 19.04.2020 21:59
bc1548
To, co si napisal nie je pravda. Jedine, zeby si si vybral roky, ktore sa ti hodia;o). Navyse tvoja… poslední
fleg 20.04.2020 09:13
fleg

Ked neumoznuje tak neumoznuje. Bud rad. Do BTC investuje len blazon.
Ci budes cakat 100 rokov na ten slubeny skok na 100k dolarov, co uz citam asi cez 2 roky?
Aby som len nepoucoval.

You cannot buy crypto on binance with fiat money aka $. You need to use coinbase (accepts PayPal) or another third party wallet.

Takže v CoinBase cez PayPal by to šlo kúpiť? Vďaka za TIP, pozriem sa nato a zvážim túto možnosť.

Ohľadom výhodnosti tejto investície to neberiem ako niečo čo mi prinesie nejaké zásadné zisky a ak by som aj stratil vklad tak nevadí. Budem dávať do toho zatiaľ len zanedbateľné čiastky. Chcel som len skússiť niečo nové, nech je BTC akokoľvek rizikové aktívum tak stále je to aktívum :-)
Nechcem vsádzať všetko na jedného koňa, tým myslím FIAT. Preto mi príde táto investícia vhodná a to obzvlášť v aktuálnej dobe...

Ja si to nemyslim, pozri si vyvoj kurzu za posledny rok a skus zdovodnit jeho vykyvy logicky.
BC kurz je ovladany zopar ludmi, ktory ovladaju kurz podla toho ako sa im hodi...ak ich nepoznas je to rovnako nahodne pre teba ako loteria.
A sorry ak nakupis za 6k dnes a za 3 mesiace mas nieco v hodnote 3k to nie je pre mna investicia.

Vďaka za tvoj TIP, skúsim si nájsť o tom niečo viac. Som v tomto nováčik takže vlastne neviem ani kde začať :)

fleg: Máš čiastočne pravdu ale tvoj štýl náhľadu na vec je veľmi zlý. Prečo nato pozeráš v rozmedzí mesiacov? Pozri si stav v rámci rokov. Medziročne čo som pozeral tak minimálna cena až na jeden rok to bolo vždy smerom hore a to dosť výrazne. BTC je investícia na roky a nie na mesiace. Navyše ja to beriem ako menu budúcnosti čiže čo vložím to tam nechám a budem to držať. Je to risk to je fakt ale tento risk zato stojí. Je možné že to proste padne na nulu ale je tiež možné že to porastie výrazne hore a šanca že to pôjde hore je vyššia čiže obetovať už len malé percento financií má myslím zmysel.

To, co si napisal nie je pravda. Jedine, zeby si si vybral roky, ktore sa ti hodia;o).
Navyse tvoja uvaha ma logicku slabinu....aby si bol ziskovy v rozumnom rozmedzi musel by si investovat na spodnej uvrati a to sa uz predvidat neda.
Ja ti ukazem iny pohlad.
Rozdelme kurz BC na obdobie pred 17 a po 17 roku.
Pred 17 rokom sa dlhe roky nedialo nic, potom sa bc nie celkom logicky zacal dvihat az prisiel peak z roku 2018, ktory doteraz nema rozumne (rozumej trhove) vysvetlenie.
Po 2017 uz vidim len trvaly pokles.
Nepopieram, ze na BC sa da slusne zarobit, ak mas vestecku gulu a dokazes predvidat tie jeho skoky o par 10% percent v radovo dnoch, co nie je rozumne spravania a na rozdiel od klasickych akciovych, komodnitnych burz, ci Forexu to naozaj nedava ziadnu logiku.
Vlastne mne dava. Cital som studiu, kde sa pokusili na zaklade pohybov na burze identifikovat majitelov BC a zistilo sa tam to, co som predpokladal. Myslim, ze okolo 60-70% vsetkych BC vlastni par ludi/BC penazeniek, ja predpokladam dokonca, ze moze ist o jedneho cloveka a tento clovek, kedze vlastni podstatnu cast trhu moze s kurzom lubovolne manipulovat. BC sa riadi jedinym indikatorom a tym je ponuka/dopyt, takze je jasne, ze ked zacnem hromadne skupovat BC pojde ich cena hore, ked trh zaplavim zase mnozstvom BC pojde kurz dole.
Cloveka/ludi, co vedome manipuluju s kurzom povazujem za najbohatsich ludi na svete, co sa smeju z toho ak hype sa im podarilo vzbudit okolo elektronickeho nezmyslu.
Preco je BC nezmysel (dlhodobo) by bolo na samostatny clanok, takze sa prosim toho nechytaj, pretoze by som ti tu mohol dlho vysvetlovat, preco centralne vlady silnych statov nikdy nepovolia BC ako narodne platidlo a tym padom sa celosvetovo nepresadi, preco BC nie je vhodny na masove pouzivanie (pozri si kolko operacii za sekundu zvlada lighting), pripadne ako lahko je mu mozne vytvorit medzinarodne uznavanu konkurenciu. BC zatial tazi z rozdrobenosti coinoveho trhu a ze velke staty/celky zatial nemaju zaujem na vytvoreni spolocnej digitalnej meny.
Je to vsak len otazka casu, kedy k tomu dojde a potom pojde BC do kytek.
Ako som povedal vdaka mohutnym stupaniam a prepadom dokazes na BC zarobit akurat musis vediet ako sa bude trh spravat a to pokial nemas cislo na Satoshiho asi vediet nikdy nebudes.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru