Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem účtenky EET

a) když účtenku dostal, to znamená. že je odeslána. FÚ nemá důvod tohle dále řešit, tržba byla přiznána a to je hlavní.

b) když nedostal (a přitom dostat měl - nebo si neuskutečněný nákup u tebe vymyslel), pak nevím. Možná nějaké řízení, šetření. Pokud udavač lže, bude muset možná z anonymity ven, možná bude "konfrontace" tváří v tvář. Není to nic jednoduchého někde na dědině si vymyslet, že hospodský Pípa mi nedal EET účtenku na 2 piva, když jsem v té hospodě nikdy nebyl. Těžko posoudit, zda to s ohledem na soužití udavači stojí za to. Nějaké anonymy (Pepa dělá načerno!) FÚ sice eviduje, ale že by se tím extra podrobně zabývali, to by (pokud by se to prolátlo) za chvíli nedělali nic jiného.

Pokud tady bude platit slovo proti slovu, proč ve finále bych nějaké účtenky vydával, když není důkaz?

Existují možnosti, o kterých většina lidí vůbec netuší. Ty třeba neodhalí, že jsi nedal účtenku za pivo právě mně, ale signál, že je cosi v nepořádku (a to hodně!), dostanou. Nebudu rozebírat dál..

Znám případ, kdy běžná kontrola papírů podnikatele nic špatného neodhalila. Jiná kontrola (z úplně jiného pohledu) ale dohnala poplatníka k nemožnosti podpořit některá svá tvrzení. Vyfasoval od FÚ 500.000 Kč (protokol jsem neviděl, takže neznám přesnou formulaci "za co"), zaplatil bez protestu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny