Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doplnkoce dochodkove sporenie oplati sa?

Já si pod pojmem krach představuji, že nikdo nedostane nic.

Socialna poistovna by mala byt v sucasnom systeme sebestacna...na tom je zalozeny syste,, ze peniaze z odvodov do dochodkovych fondov sa pouziju na vyplacanie dochodkov.
Je jasne, ze penazi bude menej, pretoze za par rokov (10-20) nastupi silna generacia dochodcov, na ktoru nebude mat kto robit...to by sme fakt museli dovazat migrantov k nam;o).
Riesenia ako je zvysovanie veku odchodu do dochodku, znizovanie dochodkov, zvysovanie odvodov, 2, 3 alebo 4 pilier su zase len ciastkove a vsetko len oddialuju...systemovo sa to neriesi.
Navyse znizenie dochodkov, ci zvysovanie veku odchodu do dochodku su politicky nepriechodne veci.
Genialny system neexistuje, jediny normalny system je, ze sa pocas svojho aktivneho zivota zabezpecis sam, pripadne sa o teba postaraju deti ako v rozpravke.
Pre stat by bolo vyrazne lacnejsie keby mal vybudovane centra pre ludi, co sa na to vykaslali, cize narok na jedlo 3x denne, pripadne aj ubytovanie pre tych, co kaslali na to uplne.
Ja sa cudujem preco tak malo ekonomov nepovie na plnu hubu, ze sucasny dochodkovy system je proste uz z principu blbost a treba ho zmenit.
Alternativou by este bolo keby boli odvody povinne, ale nebol by to priebezny system, ale sporiaci, cize kolko si odvedies tolko ti bude stat na starobu vyplacat. Samozrejme prechod nan by bolo pomerne bolestivy.
Tretia moznost je drasticke zvysenie dani/odvodov na uroven severskych statov, ale to by tunajsia mentalita ludi, ked stat je najvacsi nepriatel nespolkla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny