Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ekonomika

Mám takovou malou otázku . Občas pročítám ekonomické články. A teď mě vrtá hlavou jeden článek . Američané totiž jako stav ekonomiky uvádějí množství nově vydaných stavebních povolení . A myslím za srpen to bylo cca 1 ,4 milonu povolení . Na rok by to tedy bylo odhadem 15 milionu povolení . Vzhledem k tomu , že američanu je něco přes 300 milionu , tak by to bylo cca 1/20 . Což se mě zdá obrovské číslo , protože nás je 10 milionu a odpovídalo by to asi 0,5 milionu stavebních povolení u nás . A někde jsem četl , že postavíme asi okolo 25 tis bytu ročně . V to samozřejmě nebudou kanceláře , fabriky a státní zakázky , ale stejně je to rozdíl o řád . Kde je v mé uvaze chyba ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Statistika z loňska říká přes 81 tis. vyřízených stavebních povolení celkem za 2018, průměrná doba v…
TNT 30.09.2019 23:17
TNT
Díky za odpověď . Máte nějaký odkaz ? Ať se mohu podívat . To už vypadá trošku rozuměji , ale stále…
jenda d 01.10.2019 22:18
jenda d
Stačilo napsat do Google vyřízených stavebních povolení celkem za 2018 a kliknout na první odkaz. poslední
karel 01.10.2019 22:24
karel

Statistika z loňska říká přes 81 tis. vyřízených stavebních povolení celkem za 2018, průměrná doba vyřízení stavebního povolení 246 dní. Důvodem je málo nových pozemků pro stavbu a změna územního plánu pro vznik stavebních parcel je veeeeeeeeeelmi pomalý proces, ve většině obcích/městech o rozšiřování nestojí či je snaha o rozšiřování blokována politikou municipalit.

Díky za odpověď . Máte nějaký odkaz ? Ať se mohu podívat . To už vypadá trošku rozuměji , ale stále je tam pětinásobný rozdíl a jenom tím , že máme délku povolení 246 dnu je to dost těžko vysvětlitelné . Oni tam mají také svou byrokracii co si budují už podstatně déle než my :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru