Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprava mezd za předchozí měsíce

Dobrý den,
mám špatně vypočítány mzdy za několik měsíců zpětně, nebyl započítán správný počet odpracovaných hodin a mzda je tudíž nižší o cca 20.000 celkem. Jakým způsobem lze toto opravit, aby změna byla provedena zpětně? Jedná se o pochybení na straně zaměstnavatele, který měl bordel v datech. Zaměstnavatel argumentuje, že již zpětně nelze, že doplatí v příští výplatě, ale to jednak udělá vyšší daň a navíc kvůli bance to tak ani nechci. Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice vyřešené, ale dovolím si poznámu.. Pokud by se to stalo mně, že bych nějakou chybou zaměstnanc… poslední
L-Core 19.09.2019 09:07
L-Core

Sice vyřešené, ale dovolím si poznámu..

Pokud by se to stalo mně, že bych nějakou chybou zaměstnanci spočítal něco špatně, po jeho upozornění či po vlastním zjištění nemám problém mzdu přepočítat (a případně doplatiti socko/zdravko) a zaměstnanci mzdu doplatit. A klidně bych mu napsal, pokud by to potřeboval, nějakou vysvětlivku pro banku, klidně s kontaktem na sebe. Pokud by byla chyba na mé straně, prostě bych se ji snažil co nejlépe napravit tak, aby zaměstnanec neměl kvůli ní problém.

Je mi jasné, že tohle může být složité ve firmách s "velkým mzdovým systémem". Já si komplet mzdy naprogramoval sám, mohu si snadno upravit vše, co potřebuji. Ale i ve velké firmě by mělo být možno dosáhnout toho, aby mzdovka mzdu přepočítala (třeba "nanečisto", s tím, že bude doplaceno příští měsíc) a zaměstnanci vystavila nějaké vysvětlující potvrzení pro banku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru