Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprava mezd za předchozí měsíce

Progresivní zdanění už tu není dobrých dvacet let. S takovou finanční gramotností žádáš o hypotéku?

Když ti to přijde na účet, tak budeš mít vyšší příjem, což při žádosti o hypotéku je naopak plus, tak proč se tomu bráníš? Banka stejně bude brát v potaz tvoje příjmy za delší dobu, ne jednorázový doplatek, co ti tam teď přistane. V bance taky dělají lidi a nejsou až tak blbí, aby nedokázali vyhodnotit tvůj příjmový průměr za poslední roky a s jednorázovým výkyvem příjmů se vyrovnají.
Ohledně ročního zúčtování - co by ti vraceli? Pokud nejsi dlouhodobě nemocný a zaměstnavatel ti uplatňuje pravidelně slevy na dani, tak není co vracet. Je nepodstatný, zda ti těch 20 litrů zdaní najednou, nebo v deseti výplatách, odvedeš z nich stejnou částku. Prakticky celkové zdanění dělá asi 300 Kč z každé tisícikoruny.
Myslím, že zbytečně panikaříš.

Ohledně hypotéky - když žádáš o hypotéku a rozhodí tě jednorázový příjem nějakých 14 tisíc čistýho, tak to vypadá, jako bys to měl vcelku natěsno. To pak budeš mít vcelku bobky, až přijde nějaká ta menší ekonomická krize. Jedna věc je hypotéku získat, druhá udržet. Alespoň prvních 10 let, potom už je předpoklad, že příjmy žadatele se zvýší a výše splátky zůstane +/- stejná. Nejhorší, co můžeš udělat, je hrát na banku finanční divadlo, protože do průseru dostaneš především sebe, ne banku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny