Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení karenční doby

No jak to už bylo nakousnuto..., víc jak karenční doba mě vytáčí jiné věci. Nejsem vyhraněný ani doleva a ani doprava, no a komu by se líbilo platit, jak nemusím, že? Proto jsem nebyl nadšený z Lulínkových poplatků u doktora. Na stranu druhou, aby se tam zbytečně vysedávalo a chodilo k dr. na drby jen proto, že mám čas a jsem na důchodě, kdy nemám do čeho (koho) píchnout?

Situace se nezměnila ani po odstranění těchto poplatků - co věc smíchat a když je člověk marod a potřebuje vyšetřit a léčit se ... platit poplatky na danou nemoc jen jednou? "Vykecávačovi" se poplatek u dr. platit chtít nebude - ordinacím a přetíženému personálu se uleví a poplatek zdravotnictví pomůže. Konkrétněji - bolí mě noha. Jdu to nahlásit obvodákovi, at mě pošle za specialistou. Za toho Lulínka se platilo všude, co jen člověk chytil za kliku - tu i támhle i onde. U něho zaplatím ten poplatek a s dokladem jdu už bezplatně k ortopedovi a RTG, ev. jinam.

Z jiného soudku je věc, co funguje i jinde. Člověk - řidič - udělá chybu - neřešme úmysl. Dostane pokutu třeba 2.000Kč. U kamionáka, co se najezdí a je celé dny pryč a donese čistého kolem 22.000 je to o jiném, než pán "velkopodnikatel" s příjmy přece jen jinými ve svém našlapaném bavoráku. Proto toho kamionáka je taková pokuta dost ztráta a podle mých výpočtů to dělá v tomto případě 11% příjmu. At za stejnou chybu zaplatí 11% z příjmu i pán "velkopodnikatel". 8-)

Tady i já jsem tedy cítil potřebu se vyjádřit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny