Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V případě výhry jackpotu je "výhodnější" si nechat výhru rozložit – vysvětlení

Ahoj, prý když někdo vyhraje ve sportce ho ně peněz tak je výhodnější ( v tom smyslu, že to bude mít méně zdaněné), když si prý výhru rozloží do několika let. Mě by zajímalo: pro koho výhodnější a proč? (a také v jakém státu, zde se jedná o USA rok 1980, jaké by bylo srovnání ze současnosti v USA a také ČR)?
Napadly mě 2 faktory:
- inflace : Pokud si výhru nechá vyplatit v postupně, část peněz ztratí hodnotu inflací vyplacených později. Oproti tomu, když si peníze vyzvedně hned (za předpokladu, že by po zdanění by ale v obou případech byla stejná částka), ale je na výherci, jak s penězi naloží. Pokud je nechá ležet ledam, inflace udělá stejný efekt (to by motivovalo si pořídit si statky ihned případně investovat)
- zdanění vysokých příjmů. JE NĚCO takového ? Pokud by jednorázově získal pár milionů, jestli by překročil nějakou hranici než kdyby ročně získal například 900 000 Kč.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny