Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zjištění spotřeby energií za vodu a topení. Nájem pod vydřiduchem.

Domnívám se, že jelikož nejste vlastník bytové jednotky, tak do těchto listin vám nedovolí nahlédnout.

Ale mohl byste se tam dozvědět ceny za m3 za vodu (teplá/studená), stočné, teplá voda pro topení, společná anténa, úklid, výtah ...

Pokud ve smlouvě máte uvedeny stavy vodoměrů a radiátorů, dá se vše dopočítat. Při výměně vodoměru (pokud je zcela nový) je počáteční stav max. 1m3. Pokud jste dostali použitý vodoměr, zase není nic ztraceno - někde jste psal, že máte spotřebu 13m3 (?). Vydělte spotřebu počtem měsíců, za které jste si jistý, že jste je "natočili, udělejte průměr, vynásobte počtem měsíců bydlení, vynásobte cenou za 1m3 a je to.

S topením to není tak jednoduché.

Ještě byste měl zahrnout částky za "ostatní" (anténa, úklid, osvětlení, výtah).

Udělejte si pro sebe předběžnou kalkulaci bez "ostatní"a zkuste, co vám na to majitel řekne. Pokud se bude ošívat, jako že bude, tak ať vám doloží podklady, ze kterých čerpal on. Trvejte co nejdéle na svém.

Konečné vyúčtování za byt bych od něj požadovala písemně s detailním rozpisem "co, kolik, za kolik, celkem".

P.S. Ještě mě napadlo - pokud máte dobré sousedské vztahy, mohl by vám dát k nahlédnutí vyúčtování včetně údajů z rozpisu z mé první odpovědi některý ze sousedů (pokud možno stejná velikost bytu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny