Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nepřiznané příjmy

Ahoj, měl bych dotaz. Loni jsem zjistil, že si byvala přítelkyně přišla prostitucí na solidní peníze, které ji chodily mimo jiné i na účet, nebo z toho co si vydělal "incash" tak si tam peníze sama vkládala. Tohle stíhala při běžné práci, odkud bude mít zdaněné prijmy.
Na rovinu píší že mě zajímá jaky by měla problém, kdyby vyšlo na rovinu tohle její podnikani, ze kterého samozřejmě nemá žádné odvody, zálohy atd. Nerad bych aby to nějak postihlo její rodinu u které má trvalé bydliště. Rodina za nic nemůže a jsou to fajn lidi, ale jelikož lže všem v okolí, pravděpodobně i krade nemám sebemenší problém ji nahlásit na FU.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"ale jelikož lže všem v okolí, pravděpodobně i krade " Zapomněl si napsat ten hlavní důvod a sice t…
Araneus84 05.02.2018 21:19
Araneus84
Je to tak, určitě s tím nic nenaděláš a budeš se s tím muset smířit. Když jsem se před lety prvně se… nový
.... 07.08.2019 20:37
....
i oni, jakožto neřadový policisté, dostávají podle všeho nezdaněné pohyblivé částky mzdy, proti podp… nový
L-Core 08.08.2019 07:39
L-Core
A jak by se prostituce asi danila, když je nelegální!!?? nový
bonzák 09.08.2019 15:28
bonzák
Není. nový
Wikan 09.08.2019 15:31
Wikan
Když to je právě těžké hlavně z hlediska subsidiarity a i když ve skutečnosti nijak homosexuály nedi… nový
.... 11.08.2019 14:41
....
Co do threadu o zdanění prostituce pleteš homosexualitu? nový
L-Core 11.08.2019 16:19
L-Core
Třeba chystá nějaký návrh na zdanění homosexuálů poslední
Jan Fiala 11.08.2019 16:32
Jan Fiala

"ale jelikož lže všem v okolí, pravděpodobně i krade "

Zapomněl si napsat ten hlavní důvod a sice to, že se s tebou o ty peníze nepodělila.
Prostitucí si vydělá měsíčně, když je schopná klidně 100-150k a ty ne. Žere tě to hodně ? :))

Mám pro tebe špatnou zprávu. To, že si někdo vloží na účet peníze, v žádném případě neznamená, že je to nezdaněný příjem. To se musí nejdřív prokázat a prokázat by to musel ten FÚ, který má mnohem pohodlnější doměřovat lidem penále "bez práce" za špatně vyplněné daňové přiznání než se pouštět do složitého vyšetřování, získávání soudních příkazů ke kontrole účtů, zjišťování, co mohla dostat z dědictví atd.
Takže tak nějak si můžeš jít pobrečet v koutě jaký jsi chudáček a to je tak zhruba vše.

Je to tak, určitě s tím nic nenaděláš a budeš se s tím muset smířit. Když jsem se před lety prvně setkal v zaměstnání s přiznáním pouze minimální mzdy a z obavy, že tím sám páchám trestnou činnost, celou věc nahlásil, kriminalista mi sdělil, že se to tak prostě dělá všude a finančák, ačkoliv se mzda vyplácela na 2x, přičemž první platba nikdy nedosáhla výši mzdy minimální a druhá naopak tuto výši vždy přesáhla, také nic nedohledal. Obavy jsou pryč a zbývá zkrátka najít nejlépe platícího zaměstnavatele. I když po zmínce o krácení zdravotního a sociálního pojištění se druhý z kriminalistů po pohledu do očí začal ve tváři tak trochu kroutit jako žížala, ale to je věc spíš jejich bezradnosti, protože i oni, jakožto neřadový policisté, dostávají podle všeho nezdaněné pohyblivé částky mzdy, proti podpisu, ačkoliv mají zdaněný příjem přece jen vyšší. Něco takového opravdu zbytečně neřeš a sám si prostě najdi pořádnou práci, kde si vyděláš, ke své spokojenosti, dobré peníze. Ale hlavně tvá přítelkyně nezneužila nijak tebe a na místě by bylo spíš vyrozumět právě hlavně rodinu, protože takhle si ty fajn lidi poškodil především ty sám. A určitě jako v mém případě nejde především o peníze, protože ty lze snadno opustit, upustit, rozpustit atd. A pokud ti nezbydou pro život žádní fajn lidé, pro které by si byl ochotný i lidsky zalhat a podržet je v těžkých chvílích, natož jen kvůli penězům, jsi nešťastník.

Když to je právě těžké hlavně z hlediska subsidiarity a i když ve skutečnosti nijak homosexuály nediskriminuji a nechci ji řešit v souvislosti např. s chováním, jež je možné občas vidět i např. mezi zvířaty, ačkoliv je pravdou, že nesouhlasím sice s možností jejich adobce dětí stejného pohlaví, ale jestli je prostituce legální či není, je zase otázka spíše spekulací. Jen se domnívám, že některé záležitosti včetně určitých vydírání by prostě neměli vyšetřovat a vyhodnocovat policisté, kteří homosexuály jsou, jednají v jejím zájmu nebo prostě určité podstatné věci jako homosexuálové vnímají. Upozorňuji však, že mi homosexuálové v řadách policie nevadí a nejedná se zde o pokus o diskriminaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...